FeaturedKIBRIS

“Öneri ve fikirler BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesi dışında olmaması gerekir”

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununda en üst hedefin “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, garanti sistemi ve yabancı asker varlığı olmadan işleyebilir ve sürdürülebilir bir devlete evrilmesi olduğunu” öne sürdü. Bu nedenle “öneri veya fikirlerin BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesi dışında olmaması gerektiğini” savundu.

Rum radyosuna göre Anastasiadis bu sabah İngiltere’nin Kıbrıs Yüksek Komiseri Stephen Lillie ile görüştü. Lillie bir saat süren görüşmenin ardından Kıbrıs Rum Başkanlık Sarayı’ndan açıklama yapmadan ayrılırken Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Marios Pelekanos görüşmeyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yazılı açıklamaya göre Anastasiadis Lillie’ye, “uzlaşılmış zemin çerçevesi içerisinde müzakerelerin yeniden başlaması için” Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile BM Genel Sekreter’in huzurunda görüşmeye hazır olduğunu ve “müzakereleri yeniden başlatma çabasına takviye olarak işleyecek cesur güven yaratıcı önlemler benimsenmesi gerektiğini” yineledi.

Açıklamada İngiliz Yüksek Komiseri’nin talebiyle gerçekleşen görüşmede Lillie’nin, İngiltere’nin Kıbrıs müzakerelerinin uzlaşılmış çerçeve temelinde yeniden başlaması tezini teyit ettiği ve İngiltere hükümeti tarafından geliştirilmekte olan inisiyatiflere dair izahatta bulunduğu kaydedildi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Kuzey Kıbrıs’ta mülkü bulunan Rumlar, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne başvuruyor

Voice Kıbrıs Haber

Sivil Büyü’nün bugün itibarıyla hazır olduğu ve yeniden açılacağı duyuruldu

Güneyde 3 kişi hayatını kaybetti, 3 bine yakın vaka!

Voice Kıbrıs Haber

‘Sosyal Sigortalar’ın gelirlerinde 9 milyonluk artış öngörüyoruz’

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs’ın kuzeyinde bir ilk… Proje 8 bin kadını kapsıyor!

Voice Kıbrıs Haber

Mahkeme uyuşturucu tacirine acımadı