FeaturedKIBRIS

Oğuz “Müracaat, yasa geçmeden önce yapıldı”


İçişleri Bakanı Dursun Oğuz  Meclis‘te söz alarak Tufan Erhürman’ın bahsettiği bakanlar kurulu kararı konusunda yanıt verdi. Kararla ilgili işlemin yasa geçmeden önce yapıldığını dile getiren Oğuz, müracaat edilen tarihin yasanını öncesinde olduğunu kaydetti.

İmar alanı konusundaki açıklamaların teyide muhtaç olduğunu belirten Oğuz, Tapu Dairesi’yle bu üzerine çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Türkiye’de satılık KKTC arsaları ilanına da değinen Oğuz, bu konuyu araştırdıklarını ve ortada böyle bir durum olmadığının görüldüğünü kaydetti.

-Erhürman: “Başvuru kazanılmış hak sağlamaz”

Yeniden söz alan Tufan Erhürman, işlemin hukuka aykırı olduğu gerçeğinin değişmediğine işaret ederek, kazanılmış hak kavramının anlamını söyleyerek, başvurunun kazanılmış hak sayılamayacağını kaydetti.

Gerekirse yasa hazırlığı yapılırken bazı şartların yasaya eklenebileceğini dile getiren Erhürman, “Memleket yönetilmiyor, ciddiyetsizlik var” dedi.

Erhürman, Türkiye’de satılık KKTC arsaları ilanlarının dolandırıcılık anlamına geldiğini belirterek, ilanların kaldırılması için Türkiye yetkilileriyle iletişime geçilmesini istedi.

-Şahali: “Kıbrıs Türk hayvancısı beka sorunu yaşadığı için Başbakanlık önünde eylemde”

Daha sonra CTP Milletvekili Erkut Şahali “Yanıt bekleyen sorular ve makamlardakilerin vurdumduymaz tavrı” başlıklı güncel konuşma yaptı. “Kıbrıs Türk hayvancısı beka sorunu yaşadığı için Başbakanlık önünde eylemde” diyen Şahali eylemde verilen mesajın “Başbakan kendi makamında bizi muhatap kabul etsin” olduğunu belirtti.

Başbakanlık önündeki eylemlerin muhatabının Başbakan olduğunu söyleyen Şahali, Başbakan’ı “korktuğu için Başbakanlık ve Meclis’e gidememekle” suçladı.

Meclis’te sorulan sorularla ilgili usule tamamen aykırı şekilde davranıldığını kaydeden Şahali, 2022’den bu yana yanıtlanmayan sorular olduğunu anlattı.

Hükümetin bu sorulara yanıt verme ve veri paylaşmada nede çekindiğini soran Şahali, bazı soruları kürsüden yineledi.

Hayvancının maliyetleri değişkenken, hükümetin sübvansiyonla kasaba belirli fiyata et satılması emri verdiğini kaydeden Şahali, bu sübvansiyonun neden hayvancıya verilmediğini sordu.

-İncirli: “Tüm eğitim kurumları aynı kefeye kondu”

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli “Eğitim kurumlarının içinde bulunduğu zorluklar” başlıklı konuşmasında, ülkedeki sorunların bir yumak halini aldığını kaydederek, “insanların yürekleri de düğüm düğüm oldu” dedi.

Ülkede ciddi bir işsizlik sorunu yaşandığını belirten İncirli, üniversite mezunu işsiz sayısının da çok fazla olduğunu söyledi.

“Hükümetin attığı adımlarla ekonomik büyümenin önüne engeller koyduğunu” söyleyen İncirli, ülkedeki özel eğitim kurumlarıyla ilgili bir tüzük olduğunu anımsattı.

Sahte diploma meselesinin ciddi bir yıkıma yol açtığını belirten İncirli, özel eğitim kurumlarına verilen izinlerin son yıllarda arttığını kaydetti. Hangi gerekçeyle bu kadar fazla izin verildiğini sorduklarını ancak yanıt alamadıklarını ifade eden İncirli, Eğitim Bakanlığı’nın bu kurumları denetleme görevini yerine getirmediğini söyledi.

Gelinen noktada, insan kaçakçılığı konusunun gündeme gelmesiyle, tüm eğitim kurumlarının aynı kefeye konduğunu da söyleyen İncirli, kurunun yanında yaşın yanmaması için gereken adımların atılması gerektiğini belirtti.

Tüm eğitim kurumlarının denetiminin hızlı şekilde yapılması ve şüpheli görülenlerle ilgili gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini ifade eden İncirli, böylece işini layığıyla yapanların ayrılabileceğini anlattı.

Kurumları batma noktasına geldiğini, bunun milli serveti çöpe atmak anlamına geleceğini dile getiren İncirli, devlet denetim görevini yapmadığı için, herkese aynı muameleyi göstermenin kolaycı bir yaklaşım olduğunu ve yapılan yatırımla milli servetin çöpe gitmesi anlamına geleceğini ifade etti.

Türkiye’den öğretmen getirilmesi meselesine de değinen İncirli, ihtiyaç varsa bunun olabileceğini ancak ülkede ilk atama için bekleyen yüzlerce öğretmen adayı olduğunu söyledi.

İncirli, Türkiye’den gelen sözleşmeli öğretmenlerin işleriyle ilgili bir şey söylemediğini ancak ülkedeki öğretmenler işsiz şekildeyken başka bir ülkeden öğretmen getirilmesinin doğru olmadığını, bunun öğretmenlerin nakil zincirini de bozduğunu dile getirdi.






Benzer Haberler

ENI şirketi 6’ncı parseldeki haklarını satabilir

TAK

Bitcoin’de sert düşüş!

NTV

Maviş “Yanlış hesaplanan hayat pahalılığı konusunda dava hazırlığındayız”

Voice Kıbrıs Haber

Baba ile oğul yan yana toprağa verildi

AA

Üstel Ankara’da Yılmaz ile 2024 İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü’nü görüştü

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde feci olay… Eniştesini av tüfeğiyle vurarak öldürdü!

TAK