DÜNYA

Öğrenciler üniversiteyi işgal etti




Hollanda’da öğrenciler, çeşitlilik, çalışma şartları ve eğitim seviyesine fazla önem verilmediği gerekçesiyle eylem yaptı.

Başkent Amsterdam’da, yüzleri maskeli bir grup öğrenci, hükümeti ve Amsterdam Üniversitesini (UVA) protesto amacıyla üniversiteye ait bir binayı işgal etti.

Eyleme katılan ve yürüyüş yapan öğrenciler, “Ulusal Eylem Haftası” dolayısıyla üniversitelerin bütçesinde yapılan kesintileri ve çalışma şartlarını protesto etti.

Üniversite önünde toplanan öğrenciler, binanın girişlerini kapatarak, “Eğitim için yürüyüş” ve “Bunu yapamazsınız” pankartları açarak, “Dayanışma zamanı” ve “Mücadele et, eğitim bir haktır” sloganları attı.

Öğrencilerin eyleme son vermesini isteyen Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema’nın çabaları yetersiz kalınca, öğrencilerin direnmesine rağmen bina akşama doğru polis tarafından boşaltıldı.

Ulusal Öğrenci Sendikaları Konfederasyonu’nun (LSVb) çağrısıyla harekete geçen öğrenciler, pazartesi günü 6 farklı kentte bulunan 11 üniversitede, öğretim görevlilerinin de destek verdiği ulusal eylem başlatmıştı.

Kaynak:TAK-AA

 






Benzer Haberler

Yunan çiftçiler Türk sınır kapılarını TIR geçişine kapattı

NTV

Louvre Müzesi’nde su sızıntısı: Yaklaşık 400 nadir kitap hasar gördü

NTV

Endonezya’da şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde ölenlerin sayısı 900’ü aştı

TRT

ABD’nin Alaska eyaletinde 7 büyüklüğünde deprem!

TRT

Gazze’de sağlık koşulları “felaket” seviyesinde

NTV

Çin’de “robot polis” dönemi başladı: Dur ihlâli yapanı tespit edip, kaydediyor

NTV