DÜNYAFeatured

New York’un yeni fütüristik parkı: Little Island

Küçük bir ada gibi tasarlanmış bu park hem New York sakinlerine hem de dünyanın her yerinden turistlere eşsiz deneyimler yaşatacak.

Şehrin en trendy bölgelerinden Meatpacking District’teki, eski adıyla Pier 55, şimdiki adıyla Little Island, farklı yüksekliklere sahip 132 adet, lale şekilli beton kolonun üzerine inşa edilmiş.

Bu ‘yüzer’ park konuklarına bir yandan şehrin eşsiz manzaralarını su üzerinden izleme şansını sunarken diğer yandan da bir amfitiyatro, iki canlı performans sahnesi, yemek alanı da dahil olmak üzere farklı deneyim olanakları tanıyor.

687 koltuklu amfitiyatroda etkinlikler Haziran’da başladı; Eylül’e dek, gerek eğlendirici gerekse eğitici 500 etkinlik düzenlenmesi planlanıyor.

Parkı tasarlayan Heatherwick Studio ve peyzaj düzenlemesini yapan MNLA buranın olabildiğince yeşil olmasını amaçlamış. Parkta 350 tür ağaç, çiçek ve çalı yer alıyor. Tüm bitkiler parkta dolaşan ziyaretçilere sürprizlerle dolu ve ilham verici bir deneyim sunmak üzere seçilmiş.


Benzer Haberler

Birçok bölgede 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

Erhürman “Kavramlar havada uçuşuyor! Ya sabır!!!”

Voice Kıbrıs Haber

Kamu-İş, Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak

Voice Kıbrıs Haber

En fazla yağış metrekareye 74 kilogram

Voice Kıbrıs Haber

Yüksek Anayasa Mahkemesi’nden Hristodulidis’in Kıbrıs Türk mallarına yönelik statik inceleme yasasına ilişkin başvurusuna ret

TAK

Türkiye’de can kaybı artarken, vaka sayısı 22 binin üzerinde

Voice Kıbrıs Haber