DÜNYA

Netanyahu’nun eşine 100 bin liralık ceza

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nın eşi Sara Netanyahu, devletin sağladığı fonları pahalı yemek organizasyonlarında harcamakla suçlandığı soruşturmada mahkum oldu.

Soruşturmayı yürüten savcılarla anlaşma yoluna giden Netanyahu, suçunu kabul etti ve yaklaşık 100 bin liralık cezaya çarptırıldı.

Bu mahkumiyetle uzun süredir konuşulan davada sona gelindi. Ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun merkezinde olduğu bir yolsuzluk soruşturmasında daha süreç devam ediyor.

Netanyahu, başbakanlığını sonlandırabilecek hatta hapse girmesine neden olabiliecek olan o soruşturmada suçlamaları reddediyor.

Sara Netanyahu ne ile suçlanıyordu?

Adalet Bakanlığı’na göre Netanyahu, başbakanlık ofisinde aşçı olmadığını iddia ederek yüzlerce yemek için dışarıdaki şirketlere verdiği siparişlerin bedelini devlet bütçesinden karşıladı.

Savcılar bu nedenle devletin 100 bin dolara yakın zarara uğratıldığını iddia ediyordu.

Davanın savcısı Erez Padan, “her anlaşmada iki taraf da bazı adımlar atarlar. Bu davanın bu şekilde sona ermesi, halkın çıkarına oldu” dedi.

Sara Netanyahu’nun avukatı Yossi Cohen ise müvekkilinin yıllarca süren soruşturma nedeniyle kamuoyu önünde küçük düşürüldüğünü savundu ve “sızdırmalar” nedeniyle hukuki süreci eleştirdi.

60 yaşındaki Sara Netanyahu daha önce de makam çalışanlarına kötü davrandığı gerekçesiyle tazminat ödemek zorunda kalmıştı.


Benzer Haberler

Sağlık Bakanı Akdağ: İdlib’de sarin gazı kullanıldığı kesinleşmiştir

Truss yarın hükümeti kurmakla görevlendirilecek

Voice Kıbrıs Haber

Google, 23 Nisan Bayramı nedeniyle özel logo hazırladı.

Putin İstanbul’da

İran’da 5,2 büyüklüğünde deprem

Voice Kıbrıs Haber

İtalya’dan Hindistan’a giden uçakta 125 yolcu pozitif