FeaturedKIBRIS

Neofitu dün güçlü bir destek aldı

DİSİ’nin Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanlığı adayı, DİSİ Genel Başkanı Averof Neofitu’nun, dün Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Avrupa Halk Partisi Başkanı Alfred Weber ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’ten güçlü bir destek aldığı belirtildi.

Rum basını, DİSİ tarafından dün yapılan siyasi-ideolojik kongresine katılan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Avrupa Halk Partisi Başkanı Alfred Weber ve Nikos Anastasiadis’in, Neofitu’ya verdikleri desteğe ve yapılan açıklamalara geniş yer verdi.

Fileleftheros gazetesi “Averof İçin Avrupa Havası-Weber, Miçotakis ve Anastasiadis’ten DİSİ Başkanına Güçlü Destek” başlıklı haberinde, DİSİ Başkanı ve başkan adayı Averof Neofitu’nun, bu üç isimden güçlü bir destek aldığını yazdı.

Kongrenin, Glafkos Klerides’in sevdiği şarkılardan biriyle başladığına dikkati çeken gazete, bunun akabinde ise DİSİ’yi kuruluşundan bugüne anlatan kısa filme yer verildiğini belirtti. Gazete ilk sırada oturanlar arasında Klerides’in kızı Keti Kliridis’in de bulunduğunu kaydetti.

Habere göre, konuşma yapmak için kürsüye gelen Nikos Anastasiadis, DİSİ üyelerine, söylenenleri veya bilinçli olarak sızdırılanları duymamaları yönünde telkinde bulunurken kendisinin, DİSİ’nin 2003 yılında yaşadığı bölünmenin yeniden yaşanmasına izin vermeyeceğini söyledi.

2003 yılında, bölünme ve iktidarın kaybedilmesine neden olan kişisel hırsların sonucu olarak  Glafkos Klerides’in seçimleri kaybettiğini söyleyen Anastasiadis, yeniden iktidara gelmek için bir on yıl istediklerini ifade etti.

Neofitu’nun kendisi için bir tercih olduğunu söyleyen Anastasiadis, herkese, partinin etrafında toplanma çağrısı yaptı.

“İnşa ettiğiniz evi yıkmayın” ifadesini kullanan Anastasiadis, sadece bu şekilde istikrar, güvenlik ve kalitenin geleceğine dikkat çekti.

Anastasiadis konuşmasında hükümet çalışmalarının kapsamlı analizini de yaptı.

-Miçotakis

Salona girişinde ve kürsüde bulunduğu sırada alkışlanan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, bu hoş ve samimi karşılamadan dolayı herkese teşekkür etti.

“Arkadaşım” olarak nitelendirdiği Neofitu’ya destek belirtmek için Ada’ya geldiğini söyleyen Miçotakis, Neofitu başkanlığındaki DİSİ’nin peşpeşe seçim zaferleri kaydettiğini, bu yeni çabada da herkesin dayanışmasıyla Neofitu’nun yanında olacaklarını ifade etti.

-Weber

Avrupa Halk Partisi Başkanı Alfred Weber ise açıklamasında “Kıbrıs”ın iyi bir liderliğe gereksinimi olduğunu belirtti.

Weber “2023 seçimleri için aday olan Neofitu ile birlikte mükemmel, kendisini adamış, emin bir Avrupalı, ülkesi için mücadele eden bir siyasi lidere sahipsiniz” ifadesini kullanırken, ülkenin, Neofitu’ya güveneceğine dair inancını da dile getirdi.

-Neofitu

DİSİ Başkanı Averof Neofitu ise yaptığı konuşmada tüm konulara değinerek, siyasi pozisyonlarına ve çizmek istediği sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Popülizmden uzak, güçlü bir ekonomik kalkınma için ileriki beş yıllık vizyonundan da bahseden Neofitu, Glafkos Klerides’in başardığı AB üyelik sürecinin yanı sıra Kıbrıs sorununun çözümünden sonra NATO üyeliği hedefinden de söz etti.

Neofitu konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı da verdi.

-Neofitu’dan Yunan heyete yemek

Fileleftheros gazetesi, haberin içerisinde DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun, kongre öncesinde, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Nikos Anastasiadis arasındaki görüşmenin ardından, Miçotakis ve beraberindeki heyet onuruna yemek verdiğini yazdı.

Habere göre, yemekte Kıbrıs Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu’nun yanı sıra DİSİ’li yetkililer de yer aldı.

-Diğer başlıklar

DİSİ Başkanı ve başkanlık adayı Averof Neofitu’ya verilen destek diğer gazetelerde şu başlıklarla yer aldı:

Alithia, “Anastasiadis, Miçotakis, Weber Yanında-Averof’un Dinamikleri Güçleniyor”; Politis “Averof’a Yönelik Destek Mesajları”


Benzer Haberler

Covid-19 Yardım Hattı’nın numarası değişti

Voice Kıbrıs Haber

Çarliston biberde limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

“Testlerde bir takım sıkıntılar oldu”

Voice Kıbrıs Haber

Hristofyas’tan Anastasiadis’e ‘İşte Hendek’!

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde Ulusal Güvenlik Konseyi kurulacak

Voice Kıbrıs Haber

‘Çocuk etkinlikleri gecesi’ düzenlendi

Voice Kıbrıs Haber