Ekonomi

Near East Hayat’tan Sağlıklı Yaşamak ve Wellness Programları

Hayat ve Sağlık Sigortaları alanında faaliyet gösteren Near East Hayat, global düzeydeki yenilikler ışığında sağlık sigortacılığındaki gelişmeleri özellikle de Covid-19 sonrası sigorta sektörünün bu gelişmelere yönelik adımlarını da yakından takip ediyor. Bu gelişmelerden öne çıkan en önemli başlıklar ise “Sağlıklı Yaşamak” ve “Wellness Programları” oldu.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Near East Hayat Genel Müdürü Ömür Şengün, Covid-19 sonrası Sigortacıların, sadece sağlıktan söz etmediklerini; tüketici ihtiyaçlarını desteklemek için çözümler geliştirdiklerini ifade ederken; birçok sigorta şirketinin fiziksel, zihinsel ve finansal sağlığı kapsayan bütünsel bir görüşü benimsediğinin altını çizdi.

Şengün ayrıca, “Sigortacıların birçoğu dijital platformlar, araçlar ve uygulamalardan oluşan “wellness providers” yani sağlıklı yaşam sağlayıcıları’nı takip ediyor.
Genel fiziksel refahı iyileştirmenin yanında, sigortacılar ayrıca özellikle zihinsel sağlığı iyileştirmeye ilgi duyuyorlar. Pek çok sigorta şirketi, pozitif ruh sağlığını desteklemek veya teşvik etmek için sağlık sağlayıcıları oluşturmaya ve uygulamaya odaklandı veya sanal ruh sağlığı danışmanlığı, tedavileri ve gelişmiş bilişsel işleyişi kolaylaştırmak için teknolojilere ve girişimlere yatırım yaptı.” dedi.

Fiziksel, Zihinsel ve Finansal Sağlığınızı Koruyarak Yaşam Kalitenizi Yükseltin
Gelişmiş bir tüketici deneyimi, hastalık risklerini önlerken ve tüketicilerin sağlığını korurken, risk altındaki sigortalılarda kronik sağlık sorunlarını yönetme olasılığı daha yüksektir. Sigortacı hasar vakalarını azaltsa bile en büyük kazanan, daha yüksek bir yaşam kalitesinin keyfini çıkarabilen sigortalılardır.

Şu anda sağlıklı yaşam sağlayan yazılımlar ve uygulamalar sunan sigortacıların çoğu, pozitif davranışlara odaklanan içerik sağlamaya odaklanmış durumda, bunu fitness ile ilgili uygulamalar, kronik hastalıkları ele alan sağlık uygulamaları ve stres azaltma becerileri oluşturmak için çevrimiçi araçlar izlemekte.

Near East Hayat Genel Müdürü Ömür Şengün sigortacıların bu yeni gelişmeler ışığında Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da yönelimlerinin odak noktalarını belirtirken;

“Sigortacıların ilk beş kaynağı biyometriktir; ağırlık, kan basıncı, fiziksel aktivite, kalp atış hızı ve uyku. Sigortacılar ayrıca beslenme ve yeme alışkanlıklarına ilişkin bilgiler gibi alternatif ölçütlere ve elektronik sağlık kayıtlarında bildirilen biyomedikal sonuçlar ve laboratuvar tarafından tanımlanan biyobelirteçler (vücut tarafından üretilen, kan veya idrar gibi vücut sıvılarında tespit edilebilen ve spesifik bir süreci, durumu veya hastalığı belirten bir madde) gibi daha geleneksel veri kaynaklarına yöneliyor.

Amerika’da, sigortacılar şu anda sigortalıların genel fiziksel, zihinsel ve finansal sağlığını geliştirmek için sağlık girişimlerinin kullanımına çok daha fazla odaklanıyor. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki sigortacılar için marka sadakatini geliştirmek daha büyük bir öneme sahiptir ve Asya da özellikle genetik temelli sağlık uygulamaları öncelikli görünüyor.

Küresel olarak sağlıklı yaşamda gelecekteki fırsatlar için büyüme alanları, kronik hastalık yönetimi, zihinsel sağlık ve finansal sağlıktır.” dedi.
Wellness Programı nedir?

Sağlıklı yaşam programı, uygun beslenme, egzersiz, stres yönetimi ve hastalık önleme yoluyla refahı sürdürmek veya iyileştirmek için tasarlanmış kapsamlı bir sağlık girişimidir.

Sağlık programları, sigarayı bırakma, kilo verme eğitimi, fitness zorlukları, terapi ve bireyin genel sağlığını artırmak için tasarlanmış diğer birçok planı içerebilir. Geçmişte sağlık programları birinci basamak hekimleri ve sigorta şirketleri tarafından sunuluyordu. Bununla birlikte, şirketlerin çalışanları için işyeri sağlık programları geliştirmesine yönelik artan bir eğilim var.

İşyeri sağlık programları, yalnızca sağlıksız çalışanların artış eğilimiyle mücadele etmekle kalmaz, aynı zamanda tıbbi bakım maliyetlerini ve sigorta primlerini de düşürür.

Şengün, “Wellness Programları’nın Faydaları” hakkında da detaylı açıklamalarda bulundu.

“Wellness programlarına yatırım yapmak için 10 neden söyleyebiliriz. Bu nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz;

“ Verimliliği Artırır – Çalışan Sağlığını İyileştirir – Sağlık Maliyetlerini Azaltır – Yeni Yetenekleri Çeker – Morali Yükseltir – Çalışan Bağlılığını Artırır – Sağlıklı Davranış Değişimini İyileştirir Stres Düzeylerini Azaltır – Katılımı Artırır – Takım Çalışmasını ve Sosyal Bağlantıyı Geliştirir ”

Şengün genel fiziksel refahı iyileştirmenin yanında, özellikle zihinsel sağlığı iyileştirmeye ilgi duyduklarını ve bu konuyu teşvik etmek için sağlık sağlayıcıları oluşturmaya ve uygulamaya odaklandıklarının altını çizdi.


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (30 Ekim 2020 döviz kurları)

Brent petrol fiyatlarındaki düşüş devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin 19 TL’ye yaklaştı

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (12 Aralık 2019 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasalarında son rakamlar

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (29 Eylül 2020 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber