FeaturedKIBRIS

Nasrallah’ın tehdidi sonrası Güney Kıbrıs’ta güvenlik önlemleri yükseltildi


Hizbullah lideri Nasrallah’ın Güney Kıbrıs’a yönelik tehditlerinin ardından, Avrupa Birliği‘nden Güney Kıbrıs’a açık bir destek geldiği haber verildi.

Lübnan Başbakanı’nın da verdiği ilk tepkiyle önemsiz bir anlaşmazlığa son verdiği için Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’e teşekkür ettiğini yazan Fileleftheros gazetesi, AB düzeyinde ise ilk tepkinin Avrupa Komisyonu’ndan geldiğini belirtti.

Avrupa Komisyonu sözcüsü Peter Stano’nun yaptığı açıklamayla Nasrallah’ın açıklamalarına yanıt verdiğini yazan gazete, Stano’nun “Kıbrıs AB üyesi bir devlettir. Bu ise AB’nin Kıbrıs, Kıbrıs’ın ise AB olduğu anlamına gelir. Bu üye devletlerimizden biri aleyhindeki herhangi bir tehdidin AB karşısında bir tehdit olduğu anlamına gelmektedir” şeklindeki açıklamasına yer verdi.

Stano AB’nin tam anlamıyla Güney Kıbrıs’ı ve Hristodulidis tarafından yapılan açıklamayı desteklediğini de ifade etti.

-Kombos Lübnan Dışişleri Bakanıyla telefonda görüştü

Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’un konuyu kapama çabasıyla dün Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Bou Habib’le bir telefon görüşmesi yaptığını da yazan gazete, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın “X” platformunda yaptığı paylaşımda görüşmede iki ülke arasındaki tarihi bağların teyit edildiğini ve bölgesel gelişmelerin ele alındığını belirttiğini iletti.

Kombos açıklamasında Güney Kıbrıs’ın bölgedeki dengeleyici rolüne de atıfta bulundu.

Gazeteye göre Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis ise açıklamasında Güney Kıbrıs’ın savaşla ilgili anlaşmazlıklara hiçbir zaman karışmadığı gibi, gelecekte de topraklarının başka ülkeler karşısındaki operasyonlar için kullanılmasına izin vermesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Politis gazetesinde yer alan habere göre Rum hükümeti açıklamasında Güney Kıbrıs’ın, sahip olduğu altyapılar veya bazı bölgeler aracılığıyla Lübnan’la ilgili olan anlaşmazlığa müdahil olduğuna dair kamuoyundaki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu ifade etti.

Gazeteye göre Rum Hükümeti Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, Rum kesiminin herhangi bir ülke aleyhindeki saldırgan faaliyetlere hiçbir zaman kolaylık sağlamadığı gibi bundan sonra da sağlamayacağını ifade ettiği açıklamasında, Rum kesiminin güvenilir bir istikrar unsuru olduğunu aynı zamanda insani operasyonlarla ilgili kabul görmüş bir bölgesel merkez olduğunu savundu.

-Güvenlik Önlemleri

Nasrallah’ın Güney Kıbrıs’a yönelik tehditlerinin ardından havalimanları, limanlar, sınır kapıları ve İsrail’le ilişkili yerlerde güvenlik önlemlerinin artırıldığını kaydeden gazete, kamuya açık yerlerde de devriyelerin artırıldığını belirtti.

Gazete Rum polisinin gizli bir genelgeyle 3 Haziran’da azalttığı güvenlik önlemlerini tekrar artırdığını vurguladı.

Gazeteye göre Adalet Bakanı Marios Hartsiotis ise açıklamasında polisin terör karşısındaki önlemlerinin günlük bazda güncellendiğini ve değerlendirildiğini söyledi.

Güney Kıbrıs aleyhindeki tehditler konusunda ise Hartsiotis, gerekli tüm güvenlik önlemlerinin alındığını sözlerine ekledi.






Benzer Haberler

Ölümlü kazanın detayları açıklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Girne Belediye Başkanı Şenkul, çarşı esnafının sorunlarını dinledi

TAK

İki bakanlık arasında analizlere ilişkin protokol imzalandı

TAK

CTP Lefkoşa İlçesi Gençlik Örgütü yeni başkanını belirledi

Voice Kıbrıs Haber

Yalan beyanda bulunup polisten belge temin etti!

Voice Kıbrıs Haber

KKTC’de yaşayan Alman vatandaşı hakkında güneyde tutuklama emri

TAK