CoronavirüsFeatured

Mustafa Akansoy “En az iki haftalık kısmi kapanmanın zamanı gelmiştir”


Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Klinik Şef Dr. Mustafa Akansoy, “bugün saptanan 28 yerel vaka ile ıslık sesi kesilmiştir. O halde toplu halde tehlikeden uzaklaşmanız gerekiyor. Diğer bir değişle en az iki haftalık kısmi KAPANMANIN zamanı gelmiştir, hatta geçiyor bile” dedi.
Akansoy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“TISLAMA VE ISLIK
Yanardağ faaliyete geçmeden önce yer kabuğunun çatlaklarından biriken gazları, buharları fırlatır. Bunlar yeryüzune çıkarken tıslama veya ıslık benzeri ses çıkarırlar. Ve gittikçe tıslamanın, ıslık sesinin şiddeti artıyorsa tedbir gerekir. O tedbir de bir an önce o bölgeden uzaklaşmaktır.
Yanardağdan tıslama ve ıslık sesinin kesilmesi iyiye de kötüye de ışaret olabilir. Yanardağın derinlerdeki faaliyetleri bitmiştir, tehlike geçmistir .Ama bugün yerel vaka sayısındaki artış yanardağın patlamak üzere olduğunu gösterir. Yani, tıslama veya ıslık sesi geçti diye sevinmeyin, en büyük tehlike geliyor demektir.
Bugün saptanan 28 yerel vaka ile ıslık sesi kesilmiştir. O halde toplu halde tehlikeden uzaklaşmanız gerekiyor. Diğer bir değişle en az iki haftalık kısmi KAPANMANIN zamanı gelmiştir, hatta geçiyor bile.
Dr. Mustafa Akansoy
Göğüs Hastalıkları Klinik Şefi”





Benzer Haberler

Giriş-çıkış belgesi almaya geldi, kaçak olduğu ortaya çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin 42 TL’ye yaklaştı

Voice Kıbrıs Haber

Ankete göre sigara ve e-sigara kullanımının öğrenciler arasında yaygın

TAK

Patlangaçları Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu kutlamak için Türkiye’den ithal etti

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı suçunu kabul eder nitelikte ifade verdi

Voice Kıbrıs Haber

Florida’da bir eve uzaydan enkaz düştü

NTV