FeaturedSporTürkiye

Motorlar bugün start verecek

Formula 1 Rolex Türkiye Grand Prix’sinde heyecan bugün başlayacak. Bugün saat 11.30’daki antrenman turlarıyla start alacak organizasyonda yarın sıralama turları koşulacak; yarış ise pazar günü saat 15.00’te. İntercity İstanbul Park’taki yarışın en büyük favorileri, dünya şampiyonluğu için çekişen Hamilton ile Verstappen.

Motor sporlarının en önemli yarışı olan Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 16. etabı Türkiye Grand Prix’sinde heyecan bugün başlayacak. İntercity İstanbul Park’ta 9. kez yapılacak yarışı tribünden ya da televizyondan izleyecekler için pisti ve organizasyonu tanıtan bir rehber hazırladık. Resmi adı Formula 1 Rolex Türkiye Grand Prix’si olan yarış hakkında bilinmesi gerekenler şöyle:

SAAT YÖNÜNÜN TERSiNE YAPILAN 14 ViRAJLI PiST

2 milyon m2’lik alana yayılan tesisin mimarı Hermann Tilke. Pist 5 bin 338 km uzunluğunda ve saat yönünün tersine koşulacak şekilde tasarlandı. Pistteki viraj sayısı 14 (sağ 6, sol 8).

FORMULA 1 PiLOTLARININ EN SEVDiĞi PiSTLERDEN

Saat yönünün tersine olması, inişli-çıkışlı yapısı ve kendine has zorluklarıyla Formula 1 pilotlarının en sevdiği pistlerden biri. Geçen yılki yarışta yaşanan inanılmaz çekişme hâlâ hafızalarda.

Hürriyet

 


Benzer Haberler

Güneyde uzmanlar, artan covid-19 virüs vakaları yüzünden alarmda

Disiplin Kurulu Kararları açıklandı

Twitter’da yeni dönem

Voice Kıbrıs Haber

Gayrı resmi toplantı bugün başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Arapköy’de elektrik kesintisi!

Voice Kıbrıs Haber

3’üncü Uluslararası Kitesurf etkinliği 3 Eylül’de yapılacak

SysAdmin