DÜNYA

Milli marşı söyleyerek öğrencisinin saçını zorla kesen öğretmene dava

ABD’nin California eyaletinde, Amerikan milli marşını söyleyerek bir erkek öğrencinin saçlarını zorla kesen öğretmene çocuklara kötü muamele ve zalimce davranış suçlamasıyla dava açıldı.

Margaret Gieszinger adlı 52 yaşındaki öğretmenin 3,5 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

Üniversiteye hazırlık eğitimi veren Visalia Lisesi’nde yaşanan olayın görüntülerinin internette yayımlanmasından sonra gözaltına alınan kimya öğretmeni, 100 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı. Öğretmenin okuldaki işine son verildi.

Cep telefonuyla çekilen videoda, Gieszinger’in tahtaya çağırdığı bir erkek öğrencinin saçından birkaç tutam kestiği görülüyor. Bu sırada, sözlerini değiştirerek Amerikan milli marşını okuyan öğretmen, bir kız öğrenciye dönerek “Sıradaki” diye bağırıyor. Öğrenciler daha sonra panik halinde sınıfı terk ediyor.

CNN televizyonuna konşan Gieszinger’in avukatı, saçı kesilen öğrencinin olay karşısında dehteşe düştüğünü ve ne yapacağını bilemediğini söyledi.

‘Karım neden böyle yaptı, bilmiyorum’

Vilasia Lisesi’nin bağlı olduğu Tulare Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Öğrencilerimizin sınıftaki güvenliğini çok ciddiye alıyoruz” denildi.

Kocası, Gieszinger’in neden böyle davrandığını bilemediğini belirterek “Normalde böyle şeyler yapacak biri değil” diye konuştu.


Benzer Haberler

Kerç Boğazı’nda facia: İki gemi alev aldı!

İnsan beyni kablo olmadan bilgisayara bağlandı

Fransa’da kırmızı alarm verildi, 7 kişi hayatını kaybetti

Paris’te reform karşıtı gösterilerde gözaltına alınanların sayısı 500’ü geçti

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs’ın güneyinden Yunanistan’daki yangına yardım teklifi

Voice Kıbrıs Haber

Dünyaca ünlü yönetmen hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber