FeaturedKIBRIS

Meclis’te çevre ve ses kirliliği de konuşuldu

Meclis

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, ses, çevre ve deniz kirliliği ile ilgili konuşma yaptı.

Angolemli konuşmasında,  ülkedeki çevre kirliliğine dikkat çekerek, çevrenin temizlenmesi ve ses kirliliğine karşı önlem alınmasını istedi.

Angolemli, yaz aylarında ses kirliliği nedeniyle yaşanan sorunlara da örnekler vererek, bu sorunların uzun yıllardır devam ettiğini ve çözümü için herhangi bir adım atılmadığını kaydetti.

Çevre konusunda yaşanan duyarsızlığa işaret eden Angolemli, yaz aylarında çevre konusunda halkın ve turistlerin yaşadığı farklı sıkıntıları da dile getirdi.

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ses kirliliği ile ilgili yasada  1990 yılından sonra bir değişiklik olmadığını, bu konuda tüzük değişikliği ile ilgili çalışmanın son aşamada olduğunu söyledi.

Eğlence yerlerine yakın bölgede yaşayan kişilerin rahatsız olmaması ve bölgeye giden turistlerin eğlenmeleri için çalışmaların yapıldığını kaydeden Ataoğlu, deniz kirliliği ile ilgili de çevre dairesi olarak tüm tahlilleri yaptıklarını ve kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Yerinden söz alan Angolemli, “gece saat 24.00’den sonra halkın rahatsız edilmemesi ile ilgili önlemler alınabilecek mi” diye sordu ve yeni tüzük geçene kadar eski tüzüğün uygulanmasını istedi.

Ataoğlu, kurallara uymayanlara gerekli cezai muayidenin uygulandığını da söyledi.

 

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Şair Halil Karapaşaoğlu’nun ikinci şiir kitabı “Âhir Zaman Alemi” yayımlandı

Güven ve Kararlılık Gecesi saat 19:00 da başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Gönyeli-Alayköy Belediyesi 1 binayı mühürledi

TAK

Çavuşoğlu, Lute ile görüştü

Voice Kıbrıs Haber

Erdoğan, BM Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye ziyarette bulunacak

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs sorunundaki mevcut durum ve gelişmeler ele alındı

Voice Kıbrıs Haber