FeaturedKIBRIS

Meclis olağanüstü toplantısı Erdoğan’ın katılımıyla başladı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olağanüstü toplantıda konuşma yapmak amacıyla Cumhuriyet Meclisi’ne geldi.

Meclise Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte otobüsle gelen Erdoğan, girişte Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Başkan Ersan Saner, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, bazı bakan ve milletvekilleri ile meclis yetkilileri tarafından karşılandı.

Bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla Meclis önünde toplanan kalabalık da Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, saat 17.15’te Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu başkanlığında  olağanüstü toplandı.

Toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’na hitaben konuşma yapacak.

Toplantıyı; Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, devlet ve hükümet yetkilileri  ile Türkiye’den gelen devlet, hükümet ve siyasi parti yetkilileri de izliyor.

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi ve Toplumcu Demokrasi Partisi, Erdoğan’ın konuşma yapacağı bugünkü Meclis toplantısına katılmayacaklarını açıklamışlardı.

Toplantının başında Danışma Kurulu’nun toplantıda izlenecek yönteme ve TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasına ilişkin kararı okunup oybirliğiyle onaylandı. Ardından, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Tatar ile eşleri salona geldi ve alkışlarla karşılandı.

Karşılamadan sonra, Meclis Başkanı Sennaroğlu, kısa bir konuşma yaptı ve TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “hoş geldiniz” diyerek kürsüye davet etti.

Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, Cumhuriyet  Meclisi’nin Kıbrıs Türk halkının   egemenlik ve özgürlüğünün önemli varlıklarından biri olduğunu vurgulayarak, “Bu yüce  çatı altındaki her hitap, her söz,  ziyaret, Kıbrıs Türk  halkının özgürlük ve  egemenliğine verilen bir destektir” dedi.

Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, Meclis Genel Kurulu’nun olağanüstü  birleşiminin açılışında yaptığı konuşmada,  Cumhuriyet Meclisi’nin Kıbrıs Türk halkının siyasi  iradesinin temsil edildiği kurum  olduğunu belirterek,  bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’na  hitabının tarihi öneme sahip olduğunu belirtti.

Sennaroğlu,  “Zor ve nice  fedakarlıklar  sonucunda  devlet sahibi olmuş Kıbrıs Türk halkı,  bu uzun mücadelesinde her daim yanında olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı ve heyetini yüce Meclisimizde görmekten büyük bir onur ve  memnuniyet duymaktadır. Bu vesileyle Kıbrıs Türk halkı adına  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a tekrardan ‘hoş geldiniz’ diyor Anadolu halkına huzurlarınızda sevgi ve saygılarımı iletiyorum” şeklinde konuştu.

“DÜNYAYA İLAN…”

Sennaroğlu Erdoğan’ın ziyaretinin güçlü Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu, hak ve menfaatlerinin   gasp edilmesine ve görmezden gelinmesine izin  verilmeyeceğini en sarih şekilde dünyaya ilan ettiğini vurguladı.

Sennaroğlu şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk halkı savaşı göçü, yıkımı ve yerinden yurdundan edilmeyi yaşamış ve tüm bunlara rağmen varlığını korumuştur. Her mezalimden, her saldırıdan ve acı tecrübeden  tarihi dersler çıkaran Kıbrıs Türk halkı  1983’ten bu yana kendi devletinin sahibidir.

Cumhuriyet  Meclisi de egemenlik ve özgürlüğümüzün en  önemli  varlıklarından biridir. Bu yüce  çatı altındaki her hitap her söz  ziyaret Kıbrıs Türk  halkının özgürlük ve  egemenliğine verilen bir destektir.

Gerek Rum Yönetimi gerekse AB ve yabancı ülkelerin protesto ve şikayetlerine aldırış etmeden  Kıbrıs Türk halkına  özgürlük ve güvenlik bahşeden 20 Temmuz 1974  Barış Harekatı’nın bu kutlu yıl dönümünde burada olmanız  heyetinizle Cumhuriyet Meclisi’ni onurlandırmanız bizlere güven vermektedir.”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Çeler: Sorun müdahaleyle değil önlemle çözülebilecek

SysAdmin

“Adaletten kurtulmak için ülkemize kaçan veya kaçmaya çalışacak kişilere karşı her tür önlemi aldık”

Voice Kıbrıs Haber

Rusya’ya ilk somut yaptırım Almanya’dan geldi

Voice Kıbrıs Haber

“Ülkeyi yönettiğini iddia edenler kaos yaratanlar haline geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Kral ve Diğerleri bu hafta Akdoğan’da

Voice Kıbrıs Haber

“Doğal gaz Türk-Yunan geriliminin esiri”

Voice Kıbrıs Haber