FeaturedKIBRIS

Meclis Genel Kurulu toplandı




Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı. Meclis Başkanı Zorlu Töre başkanlığındaki toplantı saat 14.30’da başladı.

Gruplar arası varılan mutabakat sonucu Genel Kurul’un açılışı saat 14.00’e alınmıştı.

Genel Kurul’da özel gündemde “Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı”, “Genel Tarım Sigortası Fonu 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı “, “Kişisel Verileri Koruma Kurulu 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı” ile “Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı” var.

“Dernekler (Değişiklik) Yasa Önerisi “, “Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı”; “Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın” da görüşüleceği Genel Kurul’un “seçimler ve oylaması yapılacak işler” bölümünde ise “Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması (Denetim) (Değişiklik) Yasa Tasarısının” üçüncü görüşmesi yapılacak ve “Hukuk, Siyasi İşler ve Dış ilişkiler Komitesinin, Kişisel Verileri Koruma Kurulu Üyeliği Seçimine” bulunuyor.

Genel kurulda milletvekillerinin güncel konuşma istemlerine de yer verilecek. Gündemde ayrıca sözlü ve yazılı sorular da var.






Benzer Haberler

Güçlüsoy “Lefkoşa’da bütün dereler aktif şekilde akıyor, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın”

BRT

Şahiner “70 milyon euroluk bir ek gelir kapısı açılacak diye bankalar da riske atılacak”

TAK

Lefkoşa hastane çemberi su altında kaldı, Serhatköy deresi taştı

TAK

Amcaoğlu “Bölgede yağış azaldı, sadece tek yol kapalı… Kanlıköy’de sıkıntı devam ediyor”

TAK

Başbakanlık Bütçesi görüşülmeye devam ediyor, Şahiner ve Amcaoğlu arasında gerginlik!

TAK

“Yağışlar yer yer etkisini artıracak, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın”

TAK