FeaturedKIBRIS

Meclis Başkanlık Divanı Özersay’ın vekillikten çekilme kararını görüşüyor

Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı Meclis Başkanı Zorlu Töre başkanlığında toplandı.

Meclisten verilen bilgiye göre, içtüzüğün 132. maddesi uyarınca toplanan Divan, Halkın Partisi Lefkoşa Milletvekili ve Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Milletvekilliğinden çekilme (istifa) kararını görüşüyor.

Toplantıda, Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, Başkanlık Divanı üyesi Milletvekilleri Alişan Şan, Hasan Küçük, Devrim Barçın ve Şifa Çolakoğlu’nun yanı sıra içtüzük uyarınca davet edilen Kudret Özersay da bulunuyor.

-Özersay: “Halk iradesine saygılı olmasalar da çekilme isteğime saygı duymalarını bekliyorum”

Özersay toplantıya girerken basına yaptığı kısa açıklamada, HP’nin aldığı sine-i millet kararının ardından parti başkanı olarak geçtiğimiz günlerde gereken adımı attığını hatırlatarak, “Milletvekilliğinden istifa diye tanımlanıyor ancak bu ‘istifa’ değil, ‘çekilme’ olarak tanımlanıyor hem anayasada hem Meclis tüzüğünde…” dedi.

Bunun da bir prosedürü bulunduğunu ve Meclis’in onayına tabi olduğunu aktaran Özersay, bugün vekillikten çekilme sürecinin gerçekliğinin tespit edilmesi için Başkanlık Divanı toplantısına davet edildiğini, ne soracaklarını bilmediğini söyledi.

Özersay, “Her ne kadar halkın iradesine çok saygılı olmasalar da bizim vekillikten çekilme isteğimize saygı duymalarını bekliyoruz” dedi.


Benzer Haberler

HP’den bir heyet Maraton’a kayıt yaptırdı

Mucize Kanatlar Sütlüce’de

Belirtilen tarihlerde bölgelere girmek yasak

“Anastasiadis Guterres çerçevesi içerisinde yeni fikirler ortaya koydu”

Gençler için ‘Crossroads re-Imagined’ yaz kampı gerçekleştiriliyor

Voice Kıbrıs Haber

“Üçüncü yaş turizmi ile pek çok kesimin yüzü gülebilir”