FeaturedKIBRIS

Maviş “Geçici öğretmen atamalarına siyaset karışmasın”




Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, geçici öğretmen atamalarına siyasetin karışmaması gerektiğini belirtti.

Yazılı açıklama yapan Maviş, geçici öğretmen görevlendirmelerinin her yıl tartışma yarattığını kaydederek, “Nedeni basit: Kriter yok, siyaset var.” iddiasında bulundu.

Bu durumun öğretmenleri zan altında bıraktığını, güvencesizliğe ve sömürüye açık bir düzen yarattığını savunan Maviş, geçici görevlendirmelerin eğitim sisteminde her zaman olacağını ancak bunların “adil, şeffaf ve liyakat” esasına göre yapılması gerektiğini kaydetti.

KTÖS’ün önerilerini belirten Maviş, “Kamu Hizmeti Komisyonu’nun yaptığı sınav sonuçları esas alınmalı. Daha önce görev yapanların müdür ve denetmen raporları dikkate alınmalı. Atamalar siyasetin keyfine göre değil, mesleki liyakate göre yapılmalı.” ifadelerini kullandı.

Seçim sürecinin yeni riskler getirdiğini belirten Maviş, yalnızca sağlık ve eğitimde geçici görevlendirme yapılabilmesinin “partizan kayırmacılığa kapı aralayabileceğini” ileri sürerek, öğretmenlerin bu şekilde anılmasını istemediklerini dile getirdi.

KTÖS olarak “geçici öğretmenlerin güvencesiz bırakılmaması, atamaların objektif kriterlerle yapılması ve Genel Ortaöğretim Sınavı’nda başarılı olanların ataması için seçim yasaklarında düzenleme yapılmasını” vurguladıklarını kaydeden Maviş, eğitimin “siyasi hesapların değil, liyakatın konusu” olması gerektiğini savundu.






Benzer Haberler

Hava kirliliği nedeniyle Hindistan’da solunum yolu hastalığı vakaları 200 bini aştı

AA

İngiltere’de kreş çalışanının sistematik taciz zinciri!

NTV

Sterlin ve Euro bugün yeniden yükselişe geçti!

Voice Kıbrıs Haber

İSG-BİR “İş Sağlığı ve Güvenliği(Değişiklik)Yasa Önerisi’ni sakıncalı buluyoruz ve bu düzenlemeye karşıyız”

TAK

Fidan “Kiminle konuşursam konuşayım Güney Kıbrıs’tan şikayet ediyorlar”

AA

PGM “Bir kişi tarafından yapılan hata tüm polis çalışanlarına mal edilemez”

Voice Kıbrıs Haber