FeaturedKIBRIS

“LTB, gençlerin ürettiklerini pazarlaması için görev üstlenecek”

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı olarak açıkladığı Sıla Usar İncirli, genç girişimcilerin Lefkoşa’da kalıp, hayatlarını kazanmasını ve ürettiklerini pazarlaması için belediyenin görev üstleneceğini belirtti.

Sıla Usar İncirli, geçtiğimiz akşam Lefkoşa Gençlik Derneği üyeleriyle bir araya gelerek projelerini anlattı ve karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.

CTP’den verilen bilgiye göre, Sıla Usar İncirli, genç girişimcilerin desteklenmesinden, yeşil bir Lefkoşa yaratmaya kadar birçok projeden bahsetti.

Lefkoşa Gençlik Derneği üyeleri ise Sıla Usar İncirli’nin projelerini takdirle karşıladıklarını ve bu projelerin en kısa zamanda hayata geçmesi gerektiğini ifade etti.

İklim krizinde gelinen son durumla ilgili gençlere bilgiler aktaran İncirli, Lefkoşa’nın bu konuda son derece kırılgan olduğunu ifade etti.

BM’nin iklim krizine karşı kişi başına minimum 9 metrekare yeşil alan olması gerektiği açıklamasını anımsatan İncirli, Lefkoşa’da bu oranın 5 metrekarenin de altında kaldığını aktardı.

Yılda 5 bin fidan hedefi koyduklarından bahseden İncirli, “Bu 5 bin fidanı hep beraber ekeceğiz sizlerle. 4 yılın sonunda da en az 20 bin fidanlı Lefkoşa’yı yaratmak istiyorum” dedi.

Geri dönüşüm konusuna değinen Sıla Usar İncirli, bütün dünyanın çöpten geri dönüşüm yoluyla fayda sağladığını, ancak ülkede çöp kokusu ve duman isinden insanların zarar gördüğünü ifade etti.

Bu konuda girişim yapacaklarını belirten İncirli, trafik konusunda ise “Ulaşılan, Dolaşılan, Erişilen Lefkoşa” adlı projeyi geliştirdiklerini söyledi.

Kent içi entegre ulaşım sisteminin hedefleri arasında bulunduğuna dikkat çeken Sıla Usar İncirli, gençlerden aldığı ilham sayesinde karşısına çıkan engelleri aşacağını vurguladı.

Lefkoşa’nın Avrupa’nın son bölünmüş başşehri olduğuna dikkat çeken İncirli, kentin dünyayla buluşup birleşmesini arzu ettiklerini açıkladı.

Haspolat’ta bulunan Mia Milia Kapısı’nı ziyaret edip incelemelerde bulunduklarını da aktaran İncirli, göreve geldikten sonra bu kapının açılması için belediye olarak üstlerine düşeni yapacaklarını ve ardından da geçişlerin başlatılması için üst makamlara baskı uygulayacaklarını söyledi.

LTB Başkan adayı İncirli, gençlerin Lefkoşa’da kalmasını, hayatlarını kazanmalarını ve mutlu olmalarını istediklerini ifade etti.

Girişimcilik ruhunu besleyen, markalaşma konusunda destek veren bir kurum olacaklarına işaret eden İncirli, gençlere destek olacaklarını ve genç işsizliğe karşı birlikte mücadele edeceklerini belirtti.


Benzer Haberler

Yenicami ile Gençlik Gücü karşı karşıya geldi

SysAdmin

Slovenya Dışişleri Bakanı Hristodulidis’le görüştü

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde havacılık şirketlerine 6,3 milyon Euro teşvik veriliyor

Voice Kıbrıs Haber

Bakanlar Kurulu, 2018 yılı bütçesini onayladı

SysAdmin

Tüm zamanların en pahalı transferinde prüz çıktı

Güneyde ikinci dalga korkusu!