FeaturedKIBRIS

Listeleri iptal edilen partiler dün düzenlenmiş listelerini sundu

Seçim ve Halkoylaması (Geçici Kurallar) Yasası, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, belediye meclis üyeliği aday listeleri iptal edilen partiler dün düzenlenmiş listelerini sundu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ise sunulan aday listelerini bugün 12.00’ye kadar geçici olarak ilan edecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklik yasa, 25 Aralık’ta yapılacak Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimi için 28 Kasım’daki aday başvurularında belediye meclis üyeliğine aday gösteren bazı siyasal partilerin, YSK’nın 29 Kasım tarihli kararı ile aday listelerinin iptal edilmesi üzerine, demokratik katılımcılığın tesis edilebilmesi amacıyla listelerin yeniden düzenlenmesini kapsıyor.

YSK sunulan aday listelerini bugün 12.00’ye kadar geçici olarak ilan edecek ve adayların ilanı ile devam eden diğer işlemler Seçim ve Halkoylaması Yasası uyarınca yapılacak.

YSK oy çokluğuyla aldığı kararla, cinsiyet kotasına uygun sayıda aday göstermedikleri gerekçesiyle LTB’de DP’nin; Beyarmudu Belediyesi’nde CTP ve TDP’nin; Mesarya Belediyesi’nde YDP’nin; Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi’nde UBP ve DP’nin; Güzelyurt Belediyesi’nde de TDP, UBP, DP, CTP ve YDP’nin meclis üyesi adaylarını iptal etmişti.


Benzer Haberler

“Üniter devlet çözümüne gideceğimizi zannetmemiz saflık olur”

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs’ın güneyinde aşırı yağışlar ve rüzgarın getirdiği zarar

Kıbrıs’ın 3’üncü büyük barajı taştı!

Voice Kıbrıs Haber

“Selin Karakaya Anı Satranç Turnuvası” 15-18 Şubat’ta yapılıyor

TAK

1 kişi yoğun bakıma alındı

Voice Kıbrıs Haber

İngiltere’de uluslararası öğrenciler ailelerini ülkeye getiremeyecek

Voice Kıbrıs Haber