FeaturedKIBRIS

Limasol bölgesindeki yangını durdurma için yapılan müdahaleler sonuç verdi

Limasol’un Arakapas bölgesinde Cumartesi günü başlayan yangının bu sabah kademeli olarak kontrol altına alındığı bildirildi.

Şiddetli rüzgarlarla yayılan yangın, ormanlık bir alanda hızla ilerleyerek, evler ve işyerleri de dahil olmak üzere önündeki her şeyi yok etti.

Cyprus Mail’in haberine göre, yangında 4 kişi hayatını kaybederken, 10 köy yangından etkilendi. Uzmanlar, alevlerin yaklaşık beş saatte sekiz kilometre hızla yayıldığını ve yaklaşık 55 kilometrekarelik bir alanı yaktığını söyledi.

YANGININ KURBANI İŞÇİLER

Yangında yaşları 35, 29, 28 ve 24 olan Mısırlı işçiler hayatlarını kaybetti. İşçilerin cesetleri, onları aramaya çıkan arkadaşları tarafından Pazar sabahı bir vadide bulundu.
İşçiler en son Cumartesi günü işverenleriyle 16:30’da görüşerek, köye gittiklerini söylemişti. İşverenleri, işçilerinin ilerleyen saatlerde aramalara cevap vermeyince durumu yetkililere bildirmişti. İşçilerin arabaları vadide yanmış halde, cesetleri ise arabadan 500 metre ilerideki vadi içerisinde bulundu.

600’DEN FAZLA KİŞİ YANGINLA MÜCADELE ETTİ

Orman Dairesi, itfaiye, sivil savunma ve gönüllüler olmak üzere 600’den fazla kişinin hafta sonu yangını söndürmek için mücadele ettiği kaydedildi. Operasyona 70’in üzerinde itfaiye aracı katılırken, Kıbrıs Rum Milli Ulusal Muhafızların bölgeyi haritalamak ve yangının başka yerde çıkması tehlikesine karşın insansız hava araçları kullandığı belirtildi.

İtfaiye araçları ve helikopterler, çıkabilecek herhangi bir yangınla mücadele etmek için Pazartesi günü bölgede kalacak.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Tatar’ı kabul etti

Voice Kıbrıs Haber

“Kadına yönelik şiddet, din tanımaz”

Voice Kıbrıs Haber

Trodos’a ilk kar düştü

Saner, askeri bölge olmaktan çıkarılan yerde incelemelerde bulunacak

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Tatar, ikinci doz aşısını yaptırdı

Voice Kıbrıs Haber

Hava durumu nasıl olacak?