Narden Bingölle Nar-ı hayat

Lefkoşa’ya Sevdalı, Esnafa Vefalı Bir Sergi

narden bingöl
Narden Bingöl

O, tam anlamıyla bir Lefkoşa aşığı. Kalbinde, eski Lefkoşa’ya duyduğu derin duygular ve hasret var.  Lefkoşa’nın terk edildiği düşüncesi ile bir tarafı içten içe hep buruk kalmış bir sevdalı; Gazeteci yazar Süleyman Ergüçlü…

Bilenler bilir ya dostlar, tarihi yapısıyla, sokakları ve tanınmış sevimli yüzleriyle buram buram yasemin kokulu bir şehrimiz Lefkoşa…

“Lefkoşa’yı hiçbir zaman terk etmeyen insanlara bir teşekkür borcumuz var” diyor sevgili Süleyman Ergüçlü.

“Lefkoşa’nın o terk edilmişliği zamanla olumlu yönde bir değişim gösterirken bende bir katkı koymak istedim” diyerek kolları sıvamış.

Ortaya çıkan sonuç ise,  esnafı duygu seline boğan, manevi değeri oldukça fazla,  “Lefkoşa Çarşı Esnafı” isimli Fotoğraf Sergisi.

 

Sponsor

Sergi, Telsim Vodafone desteğiyle Lokmacı Meydanı’nda açıldı; 12-18 Haziran tarihleri arasında da Büyük Han’da ziyaretçi akınına uğradı.

Sergilenen fotoğraflar sadece kendini orada gören esnafın yüzünü güldürmedi elbette; Zira , yakınları ve ailelerinin de mutluluğu tarif edilemezdi.

Görenleri hem gülümseten hem de düşündüren bir sergi oldu “Lefkoşa Çarşı Esnafı Sergisi”.  Zira, zamanla değişim gösteren toplumumuzda biz fark etmeden kaybedilen bazı değerleri de hatırlattı. Yarattığı farkındalık için, Sevgili Süleyman Ergüçlü’yü şu minnoş köşemizden alkışlayalım derim.

 

 

Sohbetimiz çok tatlı. Fotoğraflarla ilgili konuşmaya başlıyoruz ; “Ben sanatsal fotoğraf çekmeyi bilmem” diyor Süleyman Ergüçlü.  Çekilen fotoğrafların sadece bir gazeteci gözüyle çekildiğini söyleyerek, ne kadar tevazu sahibi olduğunu da gözler önüne seriyor.

Haydi , bizde bir fotoğraf çekelim…

Büyük bir tutkuyla Lefkoşa’ya bağlı olan Süleyman Ergüçlü için yoğun iş yaşamı sonrası artık vakit; Daha fazla seyahat etmek,  gördüğü her güzel şeyi fotoğraflamak ve çok sevdiği şehrinde mutlu anları paylaşma vaktidir.

Büyük Han’daki masasında otururken bir yandan kahvesini yudumluyor, diğer yandan da  çerezlerine ortak olmak isteyen sevimli misafirlerini ağırlıyor; Hatta fotoğraflıyor.

 “Lefkoşa Çarşı Esnafı Sergisi” , bir proje haline çoktan geldi bile. O vakit Çocukluğunun eski Lefkoşa’sına kavuşma özlemi çekenlere duyurulsun. Böylesi anlamlı projeleri mutlaka desteklemeli, Gitmeli, görmeli…

            Sevgiyle kalın…


Benzer Haberler

ÇİÇEK KOKUSU, FONDA SU SESİ VE YEMYEŞİL BİR BAHÇE!

Hayalleri Olmalı İnsanın, Peşinden Koşabileceği..

KOŞULSUZ SEVGİ,EN SAF HALİYLE +1 FARKLA

ÜLKEMİZDEN ETKİNLİK HABERLERİ

GAZİMAĞUSA SOKAKLARINDAN ÜLKEYE YAYILAN SANAT KOKUSU

Narden Bingöl’le Nar-ı hayat | Merhaba

SysAdmin