FeaturedKIBRIS

LBO Çocuk ve Gençlik Korosu yeni yılı kutladı

Lefkoşa Belediye Orkestrası (LBO) bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk ve Gençlik Korosu üyeleri eğitmenleriyle buluşup yaklaşan yeni yılı kutladı.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 4 yaştan 17 yaşa kadar üyeleri olan koro üyeleri ve eğitmenleri Hare Yakula, Buğce Dikmenay Özer ile Ercüment Şeker, Merkez Lefkoşa’da buluşarak hem yılın son çalışmasını yaptı, hem de yeni yılı kutladı.

4-17 YAŞ İÇİN KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Eğitmenler yılın son buluşması sonrasında yaptıkları açıklamada 7-14 yaş arası için kayıtların devam ettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şarkılar, çocuklarımızın dünyasında onların çevresini, okul ve aile yaşamını düzenleyen ayrıca onların müziksel yaşantılarında duygu, düşünce ve beklentilerini ifade eden en önemli değerlerden biridir. Çocuklarımız şarkı söyledikçe gelişir, geliştikçe öğrenir, öğrendikçe bilinçlenir. Koro çalışmalarına katılan çocukların yaratıcılığı, konsantrasyonu, özgüveni ve iletişim becerileri gelişir. Ayrıca seçici ve ayırt edici bir müzik kültürüne sahip olurlar.”

8 OCAK CUMARTESİ GÜNÜ BÜYÜK HAN’DA YENİ YIL KONSERİ VAR

Kasım ayında başlayan koro çalışmaları Salı günleri öğleden sonra Sağlık Üst Kurulu’nun belirlediği kurallara uyularak Merkez Lefkoşa’da yapılıyor. 4 ile 17 yaş aralığındaki çocukların katılımıyla oluşturulan korolar 8 Ocak Cumartesi günü saat 12.00’de Büyük Han’da Yeni Yıl Konseri vermeye hazırlanıyor.


Benzer Haberler

Posta Dairesi özel tarih damgası vuracak

Voice Kıbrıs Haber

Seçime 10 gün kala güneyde gerginlik

Yeni cezaevi inşaatında iş kazası!

Voice Kıbrıs Haber

Yunan Millî Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı eşliğinde Güney Kıbrıs’a gidiyor

TAK

“Tarih yazan burada, yazdıran ekranda”

Voice Kıbrıs Haber

Şahiner “Böyle giderse Tarım Bakanlığı, İthalat ve Tedarik Bakanlığına dönüşecek”

TAK