FeaturedKIBRIS

Larnaka’da inşa edilecek eğitim merkezi onaylandı

ABD’nin sponsorluğunda Larnaka’da inşa edilecek eğitim merkezi Cyclops’un (Cyprus Center for Land, Open Seas and Port Security) Kıbrıs Rum Çevre Dairesi’nden onay aldığı bildirildi.

Alithia’nın haberine göre, detayları dün InBusinessNews’ta yayınlanan ve görseline de yer verilen projeye ABD teknik bilgi ve teknik malzeme, Kıbrıs Rum yönetimi de başka ülkelerin eğitmenlerini eğitebilecek duruma gelmeleri için Kıbrıs Rum eğitmenlerin eğitimini (train the trainers concept) üstleniyor.

Limasol’un Skala bucağındaki 10 bin 710 metrekarelik bir arazide yaklaşık 5 milyon dolar maliyetle inşa edilecek bin 295 metrekarelik merkezin ofis, konferans salonları, kimya/biyoloji laboratuvarları, eğitim salonları, yardımcı alanlar, kafeterya v.b. yer alacak. Merkezde, bölgesel güvenlik alanı açısından yaşamsal öneme sahip; sınır denetimi, sınır güvenliği, liman güvenliği, karada ve denizde gümrük denetimi,  tehlikeli malzemenin (kimyasal, biyolojik, rayoaktif ve nükleer) özel laboratuvarda yönetimi ve siber güvenlik alanlarında eğitimler verilecek.

TAK


Benzer Haberler

Cinsel taciz suçundan ‘Potamya'(Dereliköy) muhtarına hapis cezası

“Partiler üstü düşünmeyi tercih ediyoruz”

Voice Kıbrıs Haber

‘Glafkos’ hedefinde bulunan yatağın rezervi açıklandı!

Voice Kıbrıs Haber

“Birçok hastada ciddi komplikasyonlar gelişiyor”

Voice Kıbrıs Haber

2023 yılında ne kadar tatil yapacağız? İşte 2023 resmi tatil günleri!

Voice Kıbrıs Haber

“Yetişkinlerin dikkatsizlikleri sonucu vakalar arttı”

Voice Kıbrıs Haber