FeaturedKIBRIS

Larnaka ve Baf havalimanları yarın seferlere başlıyor

Yarın 9 Haziran’dan itibaren seferlere başlayacak olan uçuş seferlerinin arasında ilk sefer Larnaka-Yunanistan-Atina olacağı ifade edildi.

Covid-19 pandemisi ile mücadele çerçevesinde alınan tedbirlerin hafifletilmesinin 3’üncü aşamasında olan Kıbrıs Rum Cumhuriyeti, havalimanları ile birlikte geçiş noktalarında alınan tedbirlerinde hafifletilmesi yönünde kararlar almıştı.

Yarın itibariyle 5 yurt dışına 5 de yurt içine yönelik yapılacak olan seferlerin başlaması ile birlikte, geçiş noktalarının da Kıbrıs Rum Cumhuriyeti bugün 8 Haziran itibariyle, belirli kategorideki kişilerin kuzeyden güneye geçişlerinin kademeli olarak başlatılabileceğini duyurmuştu.

RİK haber kanalına konuşan Kıbrıs Rum Hükümet sözcüsü Kyriakos Kousios, Kıbrıs Rum Cumhuriyeti olarak geçişler hakkında yeşil ışık yakmasına rağmen KKTC hükümetinin bu duruma yönelik bir karar almadığına vurgu yaptı. Kıbrıs Rum basınında yoğun ilgi gören bu haber, KKTC hükümetinin geçiş noktalarının bugün açmayacağını da yazdı.

Rum basınında yer alan birtakım haberlerde Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’nin bugün itibariyle kuzeyden güneye geçişler hakkında hazır olduğunu ve kademeli olarak geçişlerin başlatıldığı kaydedilirken, KKTC hükümetinin konu ile alakalı geçişlerin başlaması yönünde izin vermediğini de yazdı.

Hatırlanacağı üzere, güneyden yapılan açıklamalarda bugün itibari ile, güneyde çalışan Kıbrıslı Türklerin, eğitim gören öğrencilerin, sağlık soruları ile alakalı tedavi amaçlı güneye geçen kişilerin, Karpaz’da ikamet eden Kıbrıslı Rumların, Maronitlerin, geçiş noktalarının geçici olarak kapatılmasıyla kuzeyde kalan kişilerin ve insani sebeplerden dolayı geçmek zorunda olan kişilerin bugün itibari ile güneye geçebilecekleri duyurulmuştu.

(Voice of the Island)

 


Benzer Haberler

Karantinaya uymayan 2 kişi hakkında yasal işlem!

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde aşılananların sayısı 10 bini geçti

‘Meclis çalışmaya devam etmelidir’

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Akıncı taziye mesajı yayınladı

Voice Kıbrıs Haber

“Konuşulmakta olan bir hükümet formülü bulunuyor”

Voice Kıbrıs Haber

Çam Kese Böceği ile mücadele programında sona doğru