FeaturedTürkiye

“Kuzey Kıbrıs’ın haklarını asla kimseye yedirtmeyiz, yeri gelirse müdahale ederiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’nde düzenlenen Kütüphane Söyleşileri‘nde, gençlerle bir araya geldi ve onların sorularını yanıtladı.

Sorular arasında Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta vardı.

Doğu Akdeniz’deki gelişmeler

“Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki mevcut durumlar hakkındaki değerlendirmeleriniz nelerdir? Yakın gelecekte Türkiye’nin diğer ülkelerle ilişkileri ne yönde gelişme gösterecek? Türkiye bu konudaki mevcut durumunu, yani mevcut statüsünü devam ettirecek mi?” şeklindeki soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Biz tabii çok ciddi sıçramaları Doğu Akdeniz’de ilk önce Libya ile yaptığımız anlaşmayla attık. Türkiye, Libya ile gerek sismik araştırmalara gerek sondaj çalışmalarına yönelik bir kararlılık ortaya koydu. Burada biz Libya ile ortak sismik araştırma da yaparız, sondaj da yaparız. Bundan Yunanistan rahatsız oldu çünkü kendisinde o imkanlar yok. Fakat burada Yunanistan’ın bizim haklarımız gibi hakları da yok. Şu anda Doğu Akdeniz’deki bütün bu çatışmalarda, gerginliklerde bizim yumuşak bir üslubumuz olmamış olsaydı durum daha farklı yere giderdi ama biz anlayış gösterdik. Her zaman yeri geldiğinde sondaj gemilerimizi icabında tamir bakıma aldık, sismik araştırmaları tamir bakıma aldık ama bir şey söyledik. Dedik ki ‘Kıbrıs ile ilgili olarak Kuzey Kıbrıs’ın haklarını asla kimseye yedirtmeyiz, yeri gelirse müdahale ederiz.’ Şu anda gemilerimiz her an istim halinde, her an bazı adımların atılması gerekiyorsa bu adımları da atarlar ve biz görüşmelerden de kaçmıyoruz. Yeter ki Türkiye’ye saygı duymasını bilsinler.”

(AA)


Benzer Haberler

Ünsal Gürok hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak? (29 Mart Pazartesi hava durumu tahminleri)

Belediyeler (Değişiklik) Yasası Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Akıncı: Sonuç odaklı, takvimi belli bir süreç olursa…

Voice Kıbrıs Haber

“‘İsteyen istediğine inansın’ mıdır bu sorunun yanıtı?”

Voice Kıbrıs Haber

Sağlık Bakanlığı’ndan virüs vakaları ile ilgili açıklama