Türkiye

“Kuzey Kıbrıs ile ilgili bizim Türk Devletleri Teşkilatı’nda aldığımız karar geçerlidir”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’nin Türk Devlet Teşkilatları (TDT) Zirvesi’nde gözlemci üye olmasına ilişkin, “Kuzey Kıbrıs ile ilgili bizim Türk Devletleri Teşkilatı’nda aldığımız karar geçerlidir ve bu kararla ilgili herhangi bir yerden, herhangi ülkeden icazet almamıza da gerek yoktur. O iş bitmiştir.” dedi.

Erdoğan, Endonezya’nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’nin son gününde Bali Uluslararası Konferans Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Geçtiğimiz günlerde Özbekistan’da Türk Devlet Teşkilatları (TDT) Zirvesi gerçekleştirildi ve KKTC’nin gözlemci üye olarak teşkilata kabul edildiğine ilişkin bir karar çıktı. Yunanistan, soluğu Brüksel’de aldı ve AB’den de karar kınama mesajı geldi. ABD Dışişleri’nden, karardan üzüntü duydukları ve reddettiklerine yönelik bir açıklama geldi. Görüşme ve temaslarınızda bu konu gündeme geldi mi? Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?” sorusuna Erdoğan, “Kuzey Kıbrıs ile ilgili bizim Türk Devletleri Teşkilatı’nda aldığımız karar geçerlidir ve bu kararla ilgili herhangi bir yerden, herhangi ülkeden icazet almamıza da gerek yoktur. O iş bitmiştir. Bundan sonraki süreçte de bu olumsuz yaklaşan ülkelere gerekli olan yerde gerekli cevabı vermeye devam ederiz.” diye cevapladı.


Benzer Haberler

Pilot pistte kuş ölüsü gördü; 3 uçak pas geçti!

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’de Covid-19 ile ilgili gelişmeler açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

Akıncı Üssü davası başlıyor

Erdoğan-Oğan görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü

Voice Kıbrıs Haber

Bolulu esnaf gençten örnek davranış

Voice Kıbrıs Haber

Motorlar bugün start verecek