FeaturedKIBRIS

“Kurumun siyasete taraf olması kabul edilemez”

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) 2020 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, Meclis Genel Kurulu’nda oy çokluğuyla onaylandı. Yasa tasarısına 27 milletvekili kabul, 15 ret oy kullandı; 8 kişi oylamaya katılmadı.

AKANSOY: “BRT’NİN SİYASETE TARAF TUTULMASI KABUL EDİLEMEZ”

Genel kurulda söz alan CTP Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy, BRT’nin Kıbrıs Türk halkı için değerli ve önemli kurumlarından biri olduğuna işaret ederek, yayınlarında tarafsız olmasının önemine vurgu yaptı.

Akansoy, bugün BRT’nin istedikleri seviyede olmadığını ifade ederek, kurumda ciddi sıkıntılar yaşandığını, personelin kaos yaşadığını, personeller alındığını, toplu iş sözleşmesinin faaliyete geçemediğini, personelin kadrosuz çalıştırıldığını, tüm bunların da çalışanların performansını düşürdüğünü söyledi.

BRT’de programlarda taraf tutulduğunu, bunun yapılmaması gerektiğini ifade eden Akansoy, BRT’ye yönelik eleştirilerde bulundu; siyasete taraf olmasının kabul edilemeyeceğini kaydetti.

BRT Yasası’na göre kurumda görev alan kişilerin siyasi partilerde çalışamayacağını anlatan Akansoy, ancak BRT Yönetim Kurulu’nda yer alan hükümete mensup partilerin temsilcilerinin aynı zamanda partilerinde de görev yaptığını söyledi.

Akansoy, BRTK’da tüm siyasi partilere eşit davranılması ve söz verilmesi gerektiğini vurguladı.

SANER: “ORTAK PAYDADA BİR ARAYA GELELİM BU GÜZİDE KURUMUMUZU DAHA İLERİYE GÖTÜRELİM”

UBP Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner, bugün en önemli kurumlardan BRT’nin bütçesini görüştüklerini ifade ederek, kurumun daha ileriye gitmesi için hükümet olarak çalışmaya ve katkı vermeye devam edeceklerini söyledi.

Saner, BRT’nin en çok izlenen televizyon konumunda olduğunu ifade etti. Diğer televizyon kanallarının da BRT sayesinde uyduya çıkabildiğini ifade eden Saner, BRT’nin Kıbrıs Türk halkının sesini dünyaya en iyi şekilde duyurmak için çalıştığını kaydetti.

Kurumda bazı programlar için sözleşmelerin her dönem yapıldığını ve geçmiş dönemlerde de yapıldığını ifade eden Saner, şikayet etmek yerine kuruma sahip çıkılmasının önemine işaret etti.

Saner, Meclis yayınlarının teknik arızalarından kesildiğini, altyapının güçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Gelin ortak paydada bir araya gelelim bu güzide kurumumuzu daha ileriye götürelim” dedi.

(TAK)


Benzer Haberler

Meteoroloji Dairesi’nden en son hava durumu tahminleri (18 Mart 2019)

3 bölgedeki vakalarda ciddi artış

Hemşireler ve Ebeler Birliği’nde görev dağılımı gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Girne Belediyesi’nden işyeri sahiplerine duyuru

Voice Kıbrıs Haber

Bu pazar “Pazar” yok

Cumhurbaşkanı Tatar “Tüm halkımıza geçmiş olsun”