FeaturedKIBRIS

Kurucu Cumhurbaşkanı’na “Ulusal Duruş Özel Vefa Ödülü” verildi

Türkiye’deki Ulusal Dayanışma Platformu’nun düzenlediği “Geleneksel Ulusal Duruş Onur Ödülleri” dün akşam törenle verildi.

Törende “Ulusal Duruş Özel Vefa Ödülü” Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a verildi. Merhum liderin ödülünü oğlu Demokrat Parti Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş aldı.

Dünyaca ünlü Piyanist Gülsin Onay’ın piyano resitali ile başlayan törende 11 üniversitede öğrenciler arasında yapılan anket sonucuna göre belirlenen ödüller verildi.

Öğrencilerin verdiği oylarla Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş “Ulusal Duruş Özel Vefa Ödülü”ne layık görüldü. Merhum liderin ödülünü Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş aldı.

Ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşması sırasında duygusal anlar yaşayan Denktaş, gözyaşlarına hakim olamadı.

Denktaş Kıbrıs Türkü’nün kurtuluş kavgasının efsanevi lideri Kurucu Cumhurbaşkanı, Türkiye aşığı olan bir liderin, siyasetçinin, Türkiye’de unutulmamış olmasının kendisini duygulandırdığını belirtti.

Denktaş, “Bugün buraya gelirken biraz düşünerek geldim. Çünkü annem halen hastanede yoğun bakımda. Bu ödülü onun için de alıyorum. Ailem adına bu düşünceyi ortaya koyan gerçekten onurlu bir duruşu yıllarca yürüten Rauf Denktaş unutulmasın diye ortaya koyan yüreklere de binlerce kez teşekkür ediyorum sağolun varolun ” ifadelerini kullandı.


Benzer Haberler

Ülkede 2019’da neler yaşandı?

Voice Kıbrıs Haber

Sağlık Bakanlığı ek tedbir kararları açıklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Dövizde gün sonu rakamları STG 6.28 TL!

Voice Kıbrıs Haber

Akıncı’nın Lute ile görüşmesi başladı

Voice Kıbrıs Haber

Mars’ta uzaylı yaşamının olabileceğine dair kanıt bulundu

Pilli, kaymakamlar ve belediye başkanlarıyla bir araya geliyor