FeaturedKIBRIS

Kuir Kıbrıs Derneği ile Dr. Nurçin İncirli uzlaştı

Kuir Kıbrıs Derneği, 17 Mayıs kapsamında düzenleyeceği Onur Yürüyüş’üne yönelik olarak yayınladığı davet yazısında lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artıların (LGBTİ+) toplum içerisinde nefret söylemine maruz kaldığını vurgulamıştı. Yazının içeriğinde yer alan ‘Nurçin İncirli gibi doktorların LGBTİ+’ları kamusal alanda açıkça hedef alması bizlere LGBTİ+’lara yönelik nefretin boyutunu göstermektedir’ ifadesi üzücü tartışmalara sebep olmuştur. Dr. İncirli’nin ayrımcılık karşısında durduğunu ve eşitlikten yana olduğunu öğrenen Kuir Kıbrıs Derneği kendisiyle bir araya gelerek konuyu etraflıca konuştu.
Toplantıda Kuir Kıbrıs Derneği temsilcileri ve Nurçin İncirli ayrımcılık ve ötekileştirmenin ne kadar kötü olduğunu ve ayrımcılığın ister cinsel yönelim isterse cinsiyet kimliği temelli olsun her türlü karşısında durulması gerektiği ve bu konuda çok fazla bilgi eksikliğinin olduğunu dolayısıyla farkındalık artırıcı çalışmaların yapılması konusunda uzlaştılar.
Kendi yaşantılarından yola çıkarak ayrımcılığı çok yakından deneyimledigini de anlatan Nurçin İncirli, LGBTİ+’lar başta olmak üzere öteki olmanın ne demek olduğunu çok daha iyi anladığını ifade etti. Geçmişte LGBTİ+’lara yönelik paylaşımlarında kimseyi kırmak, üzmek veya hedef göstermek niyetinde olmadığını belirten İncirli, eğer buna sebebiyet veren kelimelerim olduysa bunun için özür dilerim amacım kimseyi kırmak değildi dedi.
Toplantı boyunca, ayrımcılığın çeşitli boyutlarına değinilerek kişilerin dili, dini, ırkı, cinsiyeti, cinsel yönelimi ne olursa olsun ayrımcılığa uğramaması gerektiği yönünde hemfikir olundu. Tarafları bir araya getiren Oya Kutsal da gerçekleşen bu anın tüm dünya için bir örnek olabileceğini ve nefretin değil sevginin kazandığını vurguladı.


Benzer Haberler

Gazetecilere Covid-19 testi yapıldı

Voice Kıbrıs Haber

‘Basın özgürlüğü demokratik toplum için elzem bir gereklilik’

Voice Kıbrıs Haber

“Küçük adımlar büyük hayaller…”

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde 49 negatif corona testi!

Güney Kıbrıs’ta 50 bin 621 devlet memuru

SysAdmin

Türk-Sen asgari ücrete itiraz edecek