FeaturedKIBRIS

KTGB ‘Bunun adı hukuk, kural ve kurul tanımazlıktır’

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği yazılı açıklama yaparak, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda Ocak ayından itibaren sürdürülen toplu sözleşme görüşmeleri kapsamındaki ‘kaşiyeli ve sözleşmeli personele bireysel akit yapılması’ konusunun tam bir kaosa sürüklendiğini söyledi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

BRTK’da Ocak ayından itibaren yetkili sendika ile sürdürülen toplu sözleşme görüşmeleri kapsamındaki ‘kaşiyeli ve sözleşmeli personele bireysel akit yapılması’ konusu tam bir kaosa sürüklenmiştir. Bunun sorumlusu ‘Ben bilirim ben yaparım’ tavrını sürdüren Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Geçen yaklaşık yedi aylık sürede kaşiyeli ve sözleşmeli personel ile bireysel akitlerin yeniden imzalanabilmesi konusu iki kez Yönetim Kurulu gündemine getirilmiştir. BRTK Yönetim Kurulu Başkanı bu toplantılarda ‘mevcut akitlerin içeriğinin değiştirilerek akitli çalışanların maaşları ile oynama, görev yerini değiştirme ve işine son verme’ yetkisini içeren yeni bir sözleşme modeli önermiş, ancak  Yönetim Kurulu her iki toplantıda da bunu reddetmiştir. 

Hukuka da, etiğe de, vicdana da, teamüllere de aykırı olan bu isteğinin destek bulmamasından öfkeye kapılan Yönetim Kurulu Başkanı, kurul üyelerinden hesap sormaya kalkmış, kendisini yasama organı yerine koyarak ‘BRTK Yasası’nı geçirmeyeceği’ tehdidinde bulunmuş ve ‘istifa edeceğini’ de ima ederek toplantıları terk etmiştir.

Sorunun çözümü konusunda Yönetim Kurulu üyelerinin birçok uzlaştırıcı önerisi olmasına rağmen Başkan önerilere kulak tıkamış ve yetkilerini aşarak BRTK Müdürü vasıtasıyla kaşiyeli ve sözleşmeli personele ‘akitlere imza atın’ çağrısı yapılmıştır.

Bunun adı hukuk, kural ve kurul tanımazlıktır.

Basın sektöründe en fazla üyeye sahip örgüt sıfatıyla BRTK Yönetim Kurulu’nda temsil edilen KTGB, bir kamu kurumu olan BRTK’da hukukun üstünlüğü ilkelerinden ve yıllarını kuruma vermiş çalışanların haklarını budama, hatta işlerine son verme niyetleri karşısında sessiz kalmayacaktır.

Çalışanların haklarını korumak ve iyileştirmek yerine, baskı tehdit yolunu seçenleri uyarıyoruz: Yönetim Kurulu tarafından onaylanmamış bir konuyu tek taraflı olarak uygulamak suçtur! 

BRTK müdürünü suç işlememek için personele yaptığı çağrıyı geri almaya, YK kararlarına uymaya, Yönetim Kurulu Başkanı’nı da sağduyuya  davet ederiz.

 


Benzer Haberler

Hastaneye götürülen şahsın üzerinden uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

İki ayrı evde hırsızlık olayı meydana geldi!

Voice Kıbrıs Haber

Metrekareye düşen yağış bir ve bir kilogramın altında

Voice Kıbrıs Haber

2 sürücü tutuklandı, 63 araç trafikten men edildi

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak? (24 Ekim 2021 hava durumu tahminleri)

“Nohut sigorta kapsamına alınacak”

TAK