FeaturedKIBRIS

KSTU soruşturması: İlk tahkikat duruşmasında emareler mahkemeye sunuldu


Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında tutuklanarak yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından Serdal Gündüz ile asistanı Berke Özbek’le ilgili bugünkü ilk tahkikat duruşmasında, sekizinci tanık olarak Polis Tahkikat Memuru Ortunç Özbaylı dinlendi.

Soruşturmayı yürüten Tahkikat Memuru Özbaylı,  ifadesinde, sürece ilişkin detaylı bilgiler paylaşarak, polisin elindeki emareleri mahkemeye sunmaya başladı.

Polis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şubat ayında tutuklanarak cezaevine gönderilen Serdal Gündüz ile Berke Özbek, bugün ilk tahkikat duruşması için yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Gülay Uğur huzurunda görüşülen duruşmada Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve sanıkların avukatları Doğa Zeki ile Hasan Yücelen hazır bulundu.

– Sekizinci tanık olarak tahkikat memuru dinlenmeye başlandı

98 davadan itham edilen zanlıların duruşmasında Polis Tahkikat Memuru Ortunç Özbaylı, süreç içerisinde polis tarafından toplanan emareleri mahkemeye sundu.

Özbaylı, ilk olarak 5 Şubat tarihinde üniversitenin büyük hissedarı Ece Uysal’ın vekili Mehmet Altuntaş’ın üniversitede yapılan usulsüzlüklere ilişkin Serdal Gündüz ve Berke Özbek aleyhinde şikayetçi olmasının ardından Altuntaş’ın ifadesini aldıklarını kaydederek, Uysal’ın Altuntaş’ı vekili olarak tayin ettiğini gösteren belgenin ilk emare olarak kayıtlara geçmesini talep etti.

Ardından, 7 Şubat’ta sanık Serdal Gündüz.’e ulaşılarak, şubeye gelmesi talep edildiğini ve burada aleyhinde yasal ihtarda bulunulduğunu belirten Özbaylı, Serdal Gündüz’ün yasal ihtarlar bulunulurken “ben okulun sahibiyim.” şeklinde yanıt verdiğini belirtti.

Aynı gün Serdal Gündüz’ün mahkeme emriyle tutuklandığını söyleyen Özbaylı, emare olarak alınan Serdal Gündüz’e ait cep telefonunu, Polis Genel Müdürlüğü Data İnceleme Şubesi tarafından telefonun incelenmesinin ardından hazırlanan uzmanlık raporunu emare olarak sundu. Özbaylı, sanık Berke Özbek’in mali işler biriminde görevlendirildiğine yönelik yazışmaları gösteren çıktıları da emarelere ekledi.

Bunun yanında, 9 Şubat tarihinde Serdal Gündüz’ün kızının tasarrufundayken emare olarak alınan Serdal Gündüz’e ait dizüstü bilgisayar da emare olarak kayıtlara geçti.

– Kanıtların imha edildiğine yönelik fotoğraflar sunuldu

8 Şubat’ta Sanık Berke Özbek’in de okulda tespit edilerek, ifadesinin alındığına işaret eden Özbaylı, Berke Özbek’in tasarrufundaki cep telefonunu da incelediklerini kaydederek, cep telefonunu emare olarak mahkemeye sundu.

Tanık Özbaylı, son olarak, 9 Şubat’ta üniversite muhasebe birimi sorumlusundan okul öğrencilerinin, okul hesaplarının ve IBAN numaralarının yer aldığı belgelerin alındığını ifade etti. Özbaylı, bu belgeleri de emare olarak sundu.

Muhasebe sorumlusunun, polis soruşturması öncesinde sanıkların emareleri imha ettiği yönündeki ifadesine işaret eden Özbaylı, bu kişinin telefonundan elde edilen ve sanıkların bir takım belgeleri yakarken görüntülendiği iddia edilen fotoğraf çıktılarını da emare olarak sundu.

Zanlı avukatları, ardından duruşmanın ertelenmesi talebinde bulundu. Yargıç Gülay Uğur, duruşmaya 20 Haziran Perşembe günü devam edilmesine karar verdi.






Benzer Haberler

Polisten açıklama: Ölümlü kazaya neden olan sürücü Türkiye’de tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik suçlarında hız ihlali yine ilk sırada: 156 sürücüye ceza kesildi

Voice Kıbrıs Haber

Dipkarpaz’da izinsiz alkollü içki satışı!

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de araç, Mağusa’da ev yangını!

Voice Kıbrıs Haber

Hırsızlık olayıyla ilgili aranan şahıs Ercan’da yakalandı

Voice Kıbrıs Haber

Apartman damında hintkeneviri yetiştiren 2 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber