FeaturedSağlıkYAŞAM

Koronavirüsün vücut için bir tehlikeli özelliği daha saptandı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili yeni bir araştırma yürüten bir grup bilim insanı, enfeksiyonun hastalarda diyabet gelişme riskini yükselttiğini ortaya koydu.

Avustralya’daki Melbourne Üniversitesi, Londra Kraliyet Koleji ve diğer bazı araştırma kurumlarından bilim insanlarını bir araya getiren araştırma, koronaviürsün hastalarda diyabet gelişme riskini yükselttiğini ortaya koydu.

New England Journal of Medicine dergisinde yayınlanan çalışmada, koronavirüsün bir tehlikeli yanı daha ortaya çıkarıldı. Uzmanların belirlediğine göre diyabet, hastalardaki koronavirüs etkisini ağırlaştırıyor, şeker hastası olmayan kişilerde ise koronavirüs kaynaklı diyabet gelişme riski artıyor.

‘ACE-2 proteini glikoz metabolizmasından sorumlu organları da etkiliyor’

Koronavirüsün hücrelere nüfuz etmesini sağlayan ACE-2 proteininin glikoz metabolizmasından sorumlu organları da etkilediğini ifade eden uzmanlar, bununla birlikte Kovid-19 hastasının iyileşmesinden sonra glikoz metabolizmasının değişip değişmediğinin henüz belirlenmediğini, ayrıca koronavirüs sonrası gelişen diyabetin yeni tip mi, yoksa daha önceden bilinen tip mi olduğunun bilinmediğini vurguladı.

‘Koronavirüs sinir sistemi için genel bir tehdit’

Daha önce Kuzeybatı Üniversitesi’nden (NWU) bilim insanları, koronavirüs enfeksiyonunun tüm sinir sistemi için genel bir tehdit olduğunu belirtmişti.

Annals of Neurology dergisinde yayınlanan çalışmanın yazarlarından biri olan NWU Nörovirüs Enfeksiyonu Hastalıkları ve Genel Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Igor Koralnik, koronavirüs hastalarında yapılan geriye dönük analizlere dayanarak, “Yatırılan hastaların yaklaşık olarak yarısında Kovid-19’un nörolojik belirtileri var” açıklamasında bulunmuştu.

sputniknews.tr


Benzer Haberler

“Devlet gereksiz giderleri kısmalı”

Benli “Biz yandaş istihdamına ve savurganlığa değil, hizmete ve dönüşüme inandık”

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs’a deniz yoluyla 23 düzensiz mülteci daha ulaştı

TAK

Dörtyoy-Korkuteli arasında yangın!

Voice Kıbrıs Haber

En fazla yağış nereye düştü?

Voice Kıbrıs Haber

Müftüzade’den KKTC bayrağının altında kayıp olduğu iddialarına yanıt

Voice Kıbrıs Haber