DÜNYA

Köpek balıkları bile dondu!

ABD’yi son haftalarda etkisine alan kutup soğukları nedeniyle Massachusetts’teki Cape Cod Körfezi dondu. Körfezdeki köpek balıkları da donarak öldü.

Massachusetts merkezli Atlantik Beyaz Köpek Balığı Koruma Örgütü, Cape Cod Körfezi’nde kıyıya vurmuş en az üç donmuş köpek balığı cesedi buldu. Bu durum, ABD’de önümüzdeki birkaç gün daha etkisi devam edecek olan kutup soğuklarından sadece insanların değil hayvanların da etkilenmekte olduğunu gösterdi.

Atlantik Beyaz Köpek Balığı Koruma Örgütü’nden yapılan açıklamada, köpek balıklarının buz saçaklarıyla örtülü olduğuna dikkat çekilerek, köpek balıklarının ölüm nedeninin net bir şekilde belirlenmesi için alınan dokuların, Massachussets Deniz Balıkçıları ve Ulusal Okyanus ve Atmosfer Yönetimi Balıkçılık Hizmetleri Birimi’ne gönderildikleri belirtildi.
Global Citizen’a konuşan MA Marine Fisheries uzman bilimadamı Greg Skomal, balıkların donarak ölmemiş olabileceğini, fakat hızla soğuyan havanın güneye hızlı bir göçü tektiklediğini vurguladı ve “Bazı köpek balıkları Cape Cod Körfezi’nde  kapana sıkışıyor ve hareketleri sığ sularda kısıtlandığı için de ölerek kıyıya vuruyorlar” değerlendirmesini yaptı.

Benzer Haberler

Dünyada sıcaklık 4 Temmuz’da yeniden rekor kırdı

AA

4 çocuk 40 gün Amazon’da nasıl hayatta kaldı?

Voice Kıbrıs Haber

“Gazze’de felaket boyutunda açlık”

NTV

Avrupa’daki yumurta skandalı büyüyor

Putin’den Çin’e çağrı

NTV

ABD’de Covid-19’da rekor artış

Voice Kıbrıs Haber