FeaturedKIBRISPolitika

“Konunun kendi komitemde olma talebimden vazgeçebilirim”

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilikiler Komitesi’nin gündeminde bulunan, “Davalarda Zaman Aşımı Değişiklik Yasa Önerisi”nin Ekonomi Bütçe ve Plan Komitesi gündemine aktarılması ve bu komitede ivedilikle ele alınmasına ilişkin tezkere Meclis’te tartışma yarattı.

Öneri sahibi Sunat Atun da yeniden söz alarak komiteler arasında yasa tasarılarının aktarılmasının geçmişte de yaşandığını dile getirdi.

Hiçbir noktada usule aykırı bir adım atılmadığını söyleyen Atun, itirazın muhatabının kendisi olmadığını kaydederek itirazların Meclis Başkanlığı’na yapılmasını istedi.

Bir alacağın iki sene içinde hukuka taşınamamasının ciddi bir hukuk zafiyeti olduğunu dile getiren Atun, bunun mafyalaşma ve yeraltı tahsilat şebekelerinin oluşumuna yol açacak bir durum olduğunu anlattı.

Muhalefet partilerine üye komite üyeleriyle de bu konuyu paylaştığını söyleyen Sunat Atun, komitede UBP olarak çoğunluk oldukları için zorlamayla bu öneriyi geçirme gibi bir niyeti olmadığını da kendilerine ifade ettiğini belirtti.

Her tasarı için yargıdan ve savcılıktan görüş almak üzere yetkililer davet ettiklerini anlatan Atun, ivedilik konusunda ısrarcı olmadığını ifade etti.

Sunat Atun, zaten tasarının onaylattırılmaya çalışılmadığını dile getirerek, yapılanın değişikliğin komitede görüşülmesi için ivedilik görüşmesi olduğunu kaydetti.

Ardından CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman yerinden söz alarak, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu’nun ilgili yazısının geçersiz olduğunun, konunun Hukuk Komitesi’nin gündeminde olduğunun kayda geçmesini istedi.

Bunun üzerine Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu’na bu konuda bir itirazı olup olmadığını sordu. Bu sırada Meclis Başkanlığı, bazı vekiller ve Hasipoğlu arasında usulle ilgili bir tartışma yaşandı.

Ardından yerinden söz alan öneri sahibi Sunat Atun itirazlar sonucu zaten ivedilik talebini geri çektiklerini anlattı, gündemde olmayan bir meselenin zorlanmamasını istedi.

Komite Başkan Yardımcısı CTP Milletvekili Doğuş Derya yerinden söz alarak konunun komite gündemine getirilmediğini söyledi, ortada gayri dürüst bir durum olduğunu kaydetti.

Sunat Atun da konunun başka yerlere çekildiğini söyledi, “Madem böyle iddialar vardır, bunu halkın menfaati, adaletin önünün tıkanmaması ve ülkede yeraltı tahsilat şebekelerinin ürememesi ve çoğalmaması için önermiştim ama konunun kendi komitemde olma talebimden vazgeçebilirim” dedi.

Ardından yasa önerisi sahibinin feragatini bildirmesi neticesinde yasa önerisinin ivedilik alınmamış şekilde Hukuk Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi gündeminde kalacağı Genel Kurul kayıtlarına geçirildi.

TAK

 


Benzer Haberler

Doğu Akdeniz’de yeni Navtex

Voice Kıbrıs Haber

Sözleşmeli ilk kadın askerler yemin etti

Mağusa’da bir öğrenci yurdunda kavga!

Voice Kıbrıs Haber

Yasalardaki eksiklik, denetimsizlik ve kontrollerdeki yetersizlik…

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, TC Başbakan Yıldırım’ı Kabul Etti

Voice Kıbrıs Haber

“Endişe yaratmaktan başka işe yaramıyorsunuz”

Voice Kıbrıs Haber