FeaturedKIBRISPolitika

“Komite oluşturulmasına HP olarak asla destek vermeyeceğiz”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugün erken seçim konusu başta olmak üzere tartışmalı geçen bir toplantı yaptı. Üç buçuk saat gecikmeli başlayan toplantıya saat 14.50’de ara verildi.

“Seçim Tarihini Belirlemek, Seçim ve Halkoylaması Yasası Değişikliklerini Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Geçici ve Özel Ad Hoc Komite Kurulması”na ilişkin tezkere oy çokluğuyla kabul edilirken, CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe’nin neyin oylandığının açık olmadığını söyleyip bilgi istemesi üzerine Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, aksaklık varsa inceleneceğini söyledi. Sennaroğlu, bu aşamada toplantıya ara verdi.

Önder Sennaroğlu başkanlığında toplanan Meclis Genel Kurulu, nisap yoklamasının ardından Başkanlığın Genel Kurul’a sunuşlarıyla devam etti.

Bu bölümde ilk olarak, UBP Grup Başkanlığının “Seçim Tarihini Belirlemek, Seçim ve Halkoylaması Yasası Değişikliklerini Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Geçici ve Özel Ad Hoc Komite Kurulması”na ilişkin tezkere ele alındı.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, hükümete “gelin bir tarihte uzlaşalım” dediklerini ancak bunun duymazdan gelindiğini dile getirdi.

Konuyla ilgili olağan usulün Hukuk Siyasi İşler Komitesi olduğunu söyleyen Özersay, bu yoldan gidilmeden ad-hoc komite kurularak istenilen tarihin empoze edilmeye çalışıldığını kaydetti.

Özersay, bunun hukuken, siyaseten ve demokrasi anlamında sıkıntılı olduğunu anlattı.

Seçim konusunda uzlaşı kültürüyle hareket etmenin önemli olduğunu ifade eden Özersay, hükümeti bu konuda oturup konuşmaya çağırdı.

Seçim tarihiyle ilgili anlaştıktan sonra Seçim ve Halkoylaması Yasası değişikliklerini hazırlamak için bir ad-hoc komite oluşturulabileceğini ifade eden Kudret Özersay, öte yandan şu anda yapılmaya çalışıldığı gibi bir ad-hoc komite oluşturulmasına HP olarak asla destek vermeyeceklerini vurguladı.

TAK


Benzer Haberler

‘Avrupa, 70 yıl sonra tekrar hortlayan bir tehditle karşı karşıyadır’

Voice Kıbrıs Haber

“Açık alanlarda sigara içme yasağı başlatılsın”

Voice Kıbrıs Haber

AB Komisyonu, 1 Temmuz’dan itibaren dış sınırların açılmasını istiyor

Voice Kıbrıs Haber

Çarşamba sabah saatleri yer yer sisli olacak

TAK

5 kişiyle ilgili 3 gün tutukluluk kararı!

Voice Kıbrıs Haber

Pozitif vakaların detayları açıklandı

Voice Kıbrıs Haber