FeaturedKIBRIS

KKTC’nin tanınmasını önlemek için Gambia’ya özel temsilci gönderiyorlar




Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Kornilios Korniliu, KKTC’nin siyasi açıdan yükselme çabalarının, yakından takip ettikleri, tetikte oldukları ve gereken yerde hamle yapacakları bir konu olduğunu söyledi.

Ant1’in haberine göre Rum Haber Ajansı’na konuşan Korniliu, Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in Polonya’ya gittiğinde Orta Asya ülkelerinden denkleri ile bu konuda görüşmeler yaptığını, şimdi de aynı gerekçeyle Gambia’ya özel temsilci göndermeye hazırlandıklarını belirtti.

Kasulidis’in Gambia Dışişleri Bakanı’na bu konuda mektup gönderdiğini ve cevap beklediğini kaydeden Korniliu, Gamia’ya gönderilecek özel temsilcinin, daha önce İsrail’de büyükelçilik görevi de yapan, Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu ve Afrika Müdürlüğü Başkanı Thessalia Salina Şambu olduğunu belirtti, “sürekli takip ettiğimiz bir konu. Tetikte olmalı ve gerektiği yerde hamle yapmalıyız” dedi.






Benzer Haberler

Barış temalı Karma Resim Sergisi kapılarını yarın açıyor

Melek Voice

Güney Kıbrıs’ta seçim ve yaşam koşulları anketi

TAK

CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, “Sol ve Kıbrıs Sorunu” konferansına katıldı

Melek Voice

Çin’de “robot polis” dönemi başladı: Dur ihlâli yapanı tespit edip, kaydediyor

NTV

İncirli “CTP halkla beraber iktidar yürüyüşünü başlattı… Hedefimiz 2026’nın ilk çeyreği”

TAK

KTÖS İnsan Hakları ve Eşitlik Sekreteri Erhalaç, Dayanışma Evi’ndeki konferansta konuşma yaptı

TAK