FeaturedKIBRIS

“KKTC etrafındaki çalışmalarda beklenti çok yüksek”

Doğu Akdeniz’deki enerji arayışı ve buna bağlı büyüyen gerilim gündemdeyken,  Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, CNN TÜRK’e özel açıklamalarda bulundu. “Türkiye ve KKTC’yi yok sayan projeler geçerli olmaz” diyen Amcaoğlu, “Yeni sondajlar olacak mı?” sorusuna da cevap verdi.

“BUNLAR AYAK OYUNLARI İLE YAPILAN ANLAŞMALAR”

“Başka ülkelerin izni olmadan kıta sahanlığı, münhasır ekonomik bölgelerine tecavüz ediyorsanız hukuken de geçerliliği söz konusu değildir. Bırakın ekonomisini… Bunlar işte ayak oyunları ile yapılan anlaşmalar. Sınırlamalarla gündeme getirme çabasında olsalar da hiçbir anlaşma protokolün, uluslararası hukukun üstünde olduğu iddia edilemez.” Hem İsrail ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin elektrik bağlantısını sağlayacak EuroAsia Interconnector hem de Doğu Akdeniz enerji kaynaklarını Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunansitan üzerinden Avrupa’ya taşıyacak EastMed projesine bu sözlerle tepki gösterdi. Türkiye ve KKTC’yi yok sayan projeler geçerli olmaz mesajı verdi.

“KKTC ETRAFINDAKİ ÇALIŞMALARDA BEKLENTİ ÇOK YÜKSEK”

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Doğu Akdeniz’deki enerji denklemine ilişkin son gelişmeleri CNN TÜRK’e değerlendirdi. “Kıbrıs ve Doğu Akdeniz Bölgesinde yeni sondaj çalışmaları olacak mı?” sorusuna verdiği yanıt dikkat çekiciydi:

Tabi ki bunları bekleyip görme noktasındayız. Türkiye’nin Karadeniz’de bulduğu havzalarda olduğu gibi KKTC etrafındaki çalışmalarda beklentilerimiz çok yüksektir. Belki Güzelyurt belki de benzerleri ihtiyaca göre şekillenecektir.

“TANINMA GÜNDEMDEYKEN BU KARAR RASTGELE DEĞİL”

Bakan Olgun Amcaoğlu, ABD tarafından Rum Yönetimi’ne silah ambargosunun kaldırılmasına değindi. “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın BM kürsüsünde “KKTC’nin tanınma zamanı gelmiştir” dediğinin arifesinde ABD’nin 1974 silah ambargosu kaldırması rastgele karar değildir” dedi.


Benzer Haberler

Dr. Suat Günsel Girne Koleji, düzenlenecek törenle açılacak

Voice Kıbrıs Haber

‘Siyasi eşitlik sayısal eşitlik değildir’

Voice Kıbrıs Haber

“Tekrarlanan yanlışlar daha büyük zararlar vermeye devam edecektir”

Girne Belediyesi yeni limandan çıkan araçlar için düzenleme yaptı

Polis uyardı: Görüş mesafesi yer yer 15 metrenin altına düştü

Voice Kıbrıs Haber

‘ TL’nin döviz karşısında değer kaybetmesi bütçede de açık yarattı’

Voice Kıbrıs Haber