FeaturedKIBRIS

KKTC bayrağı, Lions Bayrak Protokolü’nde yerini aldı

Kuzey Kıbrıs un-districted (müstakil) bölge, Avrupa’nın en üst düzey Lions yetkililerini Kuzey Kıbrıs’ta ağırlayarak Lions Hareketi adına gurur verici bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

Çocukluk Çağı Kanseri ihtisas kulübü olan Nicosia New Generation Lions Kulübü Derneği’nin dünyanın en başarılı 30 Lions Kulübü arasına girmesi ve ‘KMSA – Kindness Matters Service Award – İyilik Önemlidir Hizmet Ödülü’nü kazanmasının ardından, Avrupa GAT – Küresel Eylem Takımı ve New Voices Koordinatörü Hollandalı PID Elisabeth Haderer ile GAT CA4 Area Lideri Portekizli PID José Maria R. Gorgulho’nun Kuzey Kıbrıs’a resmi bir ziyaret gerçekleştirmesi, Kıbrıs Türk Lions Kulüpleri ile yapılan doğrudan temas ve Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımı açısından büyük önem taşıyor.

Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği’nin en başarılı 30 kulüp listesine aldığı tek Türk ve Kıbrıslı Türk Lions Kulübü olan Nicosia New Generation, 3 Haziran 2022 Cuma akşamı Girne Merit Royal Premium Hotel’de yapılan törenle KMSA – Hizmet Başarı Ödülü’nü PID Elisabeth Haderer ve PID José Maria R. Gorgulho’nun takdimiyle aldı.

PID Elisabeth Haderer ve PID José Maria R. Gorgulho, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği’nce Kuzey Kıbrıs un-districted bölgenin İhtisas Kulüpleri Koordinatörü olarak görevlendirilen Mağusa Mesarya Lions Kulübü üyesi, Rehber Lion Fikret Şendil’e ise ‘Küresel Eylem Takımı Şeref Madalyası’ ile Uluslararası Lions Başkanının şahsi tebrik mektubunu takdim etti.

Gecede İlkler Yaşandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin BM ambargosu ve ülke bayrağının BM’de temsiliyeti bulunmamasından dolayı, Uluslararası Lions Konvansiyonu, Avrupa Lions Forumu ve Akdeniz Lions Konferansı gibi uluslararası platformlarda ülkemizi kulüp bazında temsil eden hiçbir yetkiliye bugüne kadar KKTC Bayrağını asmalarına izin verilmezken, 3 Haziran akşamı Avrupa’nın en üst düzey Lions yetkilileri için oluşturulan protokol masasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı, Lions Bayrak Protokolünde yerini alarak, Hollanda ve Portekiz bayraklarının yanına asıldı. Ödül Gecesine katılan Lions Kulüpleri temsilcileri, devlet erkanı ve konuklar için gurur verici bir ana dönüşen Bayrak Protokolü ayakta alkışlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Kurulu Başkanı DP Girne Milletvekili Serhat Akpınar, UBP Lefkoşa Milletvekili Sadık Gardiyanoğlu, Genel Orta Eğitim Dairesi Müdürü Cengiz Topel Uzun ile KKTC Eski Maliye Bakanı Onur Borman’da Lions Kulüpleri için büyük önem taşıyan geceye katılarak Nicosia New Generation ve Fikret Şendil’e destek verdi.

PID Elisabeth Haderer ve PID José Maria R. Gorgulho, ödül gecesinde yapmış oldukları konuşmalar sırasında, Kuzey Kıbrıs’taki Lions Kulüplerinin Kıbrıs sorunu altında toplum hizmeti sunmaya çalıştıklarının bilinci içinde olduklarını ve Kuzey Kıbrıs’taki Lions Kulüplerinin şartlarının daha iyi duruma getirilmesine yardımcı olmak için Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği Yönetim Kurulu ile görüşeceklerinin altını çizdi.

2 Haziran 2022 Perşembe akşamı Kuzey Kıbrıs’a ulaşan PID Elisabeth Haderer ve PID José Maria R. Gorgulho için KKTC’yi tanıtma amaçlı geziler düzenlendi. KKTC Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığının görevlendirdiği Turist Rehberi eşliğinde Girne, Lefkoşa, Mağusa ve Karpaz Bölgelerindeki tarihi ve turistik yerleri gezen Avrupalı misafirler için Girne Amerikan Üniversitesi ise VIP araç tesis etti. Kıbrıs’ın tarihi ve turistik mekanlarına, kültürüne ve Kıbrıs mutfağına hayran kalan Avrupalı yetkililer, 5 Haziran 2022 Pazar günü ise Kuzey Kıbrıs’tan ayrıldı.


Benzer Haberler

Yağmurlu hava devam edecek

TAK

TC Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

Hafta sonu hava sıcaklığı 40 derece!

Voice Kıbrıs Haber

“Kıbrıs’ta son nokta, ancak Kıbrıs’ta yaşayanlar tarafından konulabilir”

Voice Kıbrıs Haber

ABD Temsilciler Meclisi ‘Türkiye’ye yaptırım’ tasarısını onayladı

YTB kontenjanları belirlendi

Voice Kıbrıs Haber