FeaturedKIBRIS

KKB’dan 2 milyar Euro mevduat çıkışı!

sterlin

Güney Kıbrıs Yönetiminin özelleştirmek için stratejik yatırımcı aramakta olduğu Kooperatif Kıbrıs Bankası’ndan 2 milyar Euro mevduat çıkışı saptandı. Güney Kıbrıs  Yönetiminin bu durumdan AKEL’i sorumlu tuttuğu haber verildi.

Fileleftheros “KKB’dan 2 Milyar Euro Mevduat Çıkışı” başlıklı haberinde, bu yılın başından beri “kooperatif fonundan çıkan mevduat miktarının 2 milyar Euro civarında olduğunu, Kooperatif Kıbrıs Bankası’na toplam mevduat yatırımları 30 Haziran 2017’de 12 milyar 240 milyon Euro iken 30 Eylül 2017’de 11 milyar 970 milyon Euro’ya düştüğünü” yazdı.

Habere göre Kıbrıslı Rum Sözcü Prodromos Prodromu, Kooperatif hakkında, siyasi partilerin de karıştığı örgütlü bir fısıltı kampanyası yürütüldüğünü, bunun sonucunda da mevduat kaçışları yaşandığını söyledi.

Prodromu’nun bu açıklaması ile AKEL’i işaret ettiğini yazan gazete, bunun üzerine AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun da AKEL’in kooperatif müşterilerini, mevduatlarını oradan kaçırmaya teşvik ettiği söylemlerinin gerçeği yansıtmadığı açıklamasında bulundu.

 


Benzer Haberler

‘Eşsiz çığlık’ mektup yarışması

Voice Kıbrıs Haber

CTP Milletvekili adaylarını ‘Aday Belirleme ve Sıralama Kurultayı’ ile netleştirecek

Voice Kıbrıs Haber

Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme (Değişiklik) Yasası onaylandı

Voice Kıbrıs Haber

Tek hedef şampiyonluk

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak? (10 Ocak Pazar hava durumu tahminleri)

Yunus Emre Enstitüsü yeni dönem kursları başlıyor

Voice Kıbrıs Haber