FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

Kızılyürek ve Yeorgiu iki yılı değerlendirdi

2019-2021: Avrupa Parlamentosu’nda AKEL-Sol-Yeni Güçler’in faaliyetleri konulu basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, AKEL-Sol-Yeni Güçler Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri Niyazi Kızılyürek ve Yorgos Yeorgiu konuşma yaptı. Kızılyürek covid pozitif olduğu için toplantıya çevrimiçi (online) olarak katıldı.

AKEL Merkez Komitesi Genel Sekreteri Stefanos Stefanu’nun da covid pozitif olması nedeniyle toplantıya Stefanu yerine Yorgos Lukaidis katılarak konuşma yaptı.

KIZILYÜREK “2019 SEÇİMLERİ TARİHİ ÖNEME SAHİP”

Niyazi Kızılyürek, 2019 Avrupa Parlamentosu seçimlerinin tarihi önemini vurgulayarak “AKEL’in aldığı çok önemli bir kararla, bu seçimlerde Kıbrıslı Türk güçleri işbirliği içerisinde birlikte hareket etmeye çağırdı” dedi.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde böyle bir işbirliğini her zaman desteklediğini anımsatan Kızılyürek, AKEL’in çağrısına olumlu yanıt verdiğini Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk siyasal güçlerin -özellikle çözüm yanlısı güçlerin- gelecekte de bu tür işbirliklerine devam etmeleri gerektiğine inandığını ifade etti.

Küçültürsek, Eğitim ve Kültür Komitesi’nde Sol Grup koordinatörü olarak yapmış olduğu çalışmalardan söz ederek, bu süre içerisinde Kıbrıslı Türk toplumunu ilgilendiren konulara yönelik olarak çok yoğun bir şekilde çalıştığını kaydetti.

YEORGIU “ İKİ TOPLUMLU LİSTEYLE TARİH YAZDIK”

Yorgos Yeorgiu, AKEL’in iki toplumlu aday listesiyle tarih yazmayı başardığını belirterek, bunun bu sadece ilk adımdı olduğunu söyledi.

“Emek ilişkilerinin kuralsızlaştırıldığı, sosyal adaletsizliklerin çoğaldığı, orta sınıfın ezildiği, sosyal devletin çökertilmekte olduğu, mülteci krizinin keskinleştiği ve faşizmin tehlikeli bir şekilde kuluçkaya yatırıldığı bir Avrupa’da her gün Niyazi ile birlikte aynı cesaretle mücadele ediyoruz” diyen Yeorgiu, Avrupa Birliği’nde kökten değişimlerin gerektiğini konuşmaya cesaret eden tek gücün kendilerinin olduğunu ifade etti.

Parlamentodaki çalışmalarından örnekler veren Yeorgiu, “Türkiye’nin ilerleme raporuna Kıbrıs’la ilgili yükümlülüklerini yerine getirmesi ihtiyacını da dahil ettiğimizden söz edebilirim” dedi.

Voice Kıbrıs Haber-2022


Benzer Haberler

Nöbetçi eczaneler (17 Ocak 2021)

Neriman Cahit Hanımefendi Belgeseli Gönyeli’de gösterilecek

Voice Kıbrıs Haber

“Üniter devlet çözümüne gideceğimizi zannetmemiz saflık olur”

Voice Kıbrıs Haber

“Kutuplaşmaya değil, bütünleşmeye ihtiyacımız var”

Voice Kıbrıs Haber

“Sayın Tatar boş yere çırpınmayı bir an önce bırakmalı”

Voice Kıbrıs Haber

Loizidu konusunda Brüksel’de soru işaretleri