FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

Kızılyürek “Kıbrıslıların geleceği ortaktır”

Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek, Kıbrıslıların geleceğinin ortak olduğunu, federasyona inanan bütün güçlerin biraraya gelerek bu geleceği birlikte kuracaklarını söyledi.

Kızılyürek, 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret ederek, hellimin Avrupa Pazarı’na girmesini sağlayacak Yeşil Hat Tüzüğü’ndeki değişiklik, Kıbrıs’ın geleceği ve Cenevre’de yer alacak olan gayrı resmi Kıbrıs toplantısıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

KIZILYÜREK: HELLİM TESCİLİ NİSAN AYINDA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK
Kızılyürek, hellimin tescili ile ilgili gelişmelerden sözederek, anlaşmanın 2015 yılında Akıncı-Anastasiadis mutabakatına dayanarak yapıldığını, bu anlaşmanın biraz genişletilmesi ile sonuca varıldığını ve Yeşil Hat Tüzüğü’ndeki değişiklik ile tescilin, Nisan ortalarında resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe girmesini beklediğini anlattı. Anlaşmanın öneminin altını çizen Kızılyürek, Akıncı’ya bu yöndeki çabalarından dolayı teşekkür etti.

AP üyesi Kızılyürek sözlerine şöyle devam etti:

“Ne son zamanlarda dile getirilmeye başlanan ilhak söylemleri ne de iki devletli çözümde ısrarcı olmak, Kıbrıslı Türklerin çıkarınadır. Bu adada yıllardır yapılan müzakereler sonucu ortaya çıkan uzlaşılar vardır. Her iki toplumun benimseyip yaşatabileceği, uluslararası kabul görecek yegâne formül, siyasi eşitliğe dayalı iki toplumlu, iki bölgeli federasyondur.
Kıbrıslıların geleceği ortaktır ve bu geleceği federasyona inanan bütün güçler biraraya gelerek birlikte kuracaktır.”

AKINCI: ÜRETİCİLER İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİŞME
Akıncı, gelişmeleri memnuniyetle karşıladığını belirterek, hellimin tescili ile ilgili çalışmalara yıllardır birkaç kişi ve kurumun katkı koyduğunu, Kızılyürek’in çabaları ile de son noktaya varıldığını kaydetti.

“Bu, üreticiler için çok önemli bir gelişmedir. Özellikle küçükbaş hayvan sütünün ve hijyen standartlarının artırılması adına bu vesileyle adımlar atılacaktır” diyen Akıncı, federal çözümden vazgeçmenin hellimi tehlikeye atabileceğini belirtti.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

“İngiltere Çavuşoğlu’nun MEB-doğal gazla ilgili reçetesinin tanıtımını yapıyor”

Voice Kıbrıs Haber

‘Liderler yemeğinden somut birşey çıkmadı’

Voice Kıbrıs Haber

Siber, Sağlık Bakanı Pilli’den özür talep etti

Voice Kıbrıs Haber

PCR şartı ertelendi

Voice Kıbrıs Haber

Şebeke suyuna deterjan döken şahıs tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

There were 27 positive cases, of which 23 were local

Voice Kıbrıs Haber