ABFeaturedKIBRIS

Kızılyürek “AB, bu yasa dışı eylemi durdurmak için ne gibi önlemler alacak?”

Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek vatandaşlıklar konusunu AB gündemini taşıyarak konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Kızılyürek’in açıklamasında “Avrupa Komisyonuna sunduğu soru önergesiyle Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs’taki yönetimin adanın kuzeyinde demografik mühendislik politikası uyguladığını ve Türk vatandaşlarına “KKTC” vatandaşlığı verildiğini” kaydetti.

“Her geçen gün daha da artan bu eğilimle beraber Türk vatandaşlarının “KKTC” vatandaşı olarak siyasi haklara sahip olduklarını ve bu durumun Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesine yapılan açık bir müdahale olduğu” söyleyen Kızılyürek Komisyon’a yönlendirdiği soru önergesinde, “Türkiye Cumhuriyeti ve alt yönetiminin eylemleri, Kıbrıs’ın kuzeyini (ki AB toprağıdır) Türkiye’nin arka bahçesine dönüştürdüğünü ve tek gerçekçi çözüm olan iki bölgeli, iki toplumlu federasyon temelinde ülkenin yeniden birleşmesi perspektifini yok etmeyi amaçladığını” iddia etti.

Kızılyürek’in soru önergesinin tam metni şu şekilde:

“‘Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs’taki alt yönetimi Türk vatandaşlarına “KKTC” vatandaşlığı vererek demografik mühendislik politikası uyguluyorlar.

Son zamanlarda artan bir eğilimle daha fazla Türk vatandaşı KKTC vatandaşı oluyor ve siyasal haklara kavuşuyor. Bu, Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesine açık bir müdahaledir.

Türkiye Cumhuriyeti ve alt yönetiminin eylemleri, Kıbrıs’ın Kuzey kısmını (bir AB bölgesini) Türkiye’nin arka bahçesine dönüştürüyor ve Kıbrıs Sorunu için tek gerçekçi çözüm olan iki bölgeli, iki toplumlu federasyon perspektifini yok etmeyi amaçlıyor.

Avrupa Birliği, bu yasa dışı eylemi durdurmak ve Kıbrıslı Türklerin haklarını korumak aynı zamanda adanın yeniden birleşmesini sağlamak için için ne gibi önlemler alacak?

AB, bu yasa dışı eylemi durdurmak, Kıbrıslı Türklerin haklarını ve adanın yeniden birleşmesi perspektifini korumak için ne gibi önlemler alacak? “

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

“Kuzey Kıbrıs Türk halkının meşru hakları gasp edilmektedir”

Voice Kıbrıs Haber

Kayıp Yunanca sahnelenecek

Yamaçköy’deki yangının sebebi

Voice Kıbrıs Haber

Sıla Usar İncirli “Yolsuzluklarını bu olayla saklayacaklarını düşündüler”

“Gelecek olan turist sayısı ilk başta 700-800’den fazla olmayacak”

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak? (2 Aralık Çarşamba hava durumu tahminleri)

Voice Kıbrıs Haber