ABFeatured

Kişi başına 10 doz düşüyor

AB, BioNTech – Pfizer aşısından 1.8 milyar doz alımına onay verdi. Yaklaşık 450 milyon nüfusu bulunan AB halihazırda 4.3 milyar dozdan fazla aşı anlaşması yaptı. Yani birlikte kişi başına neredeyse 10 doz aşı düşüyor.

Avrupa Birliği (AB), BioNTech-Pfizer’ın yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı geliştirdiği aşıdan 900 milyonu opsiyonlu olmak üzere toplam 1,8 milyar doz alımı sağlayacak sözleşmeye onay verdi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından, Covid-19 aşısı alımı için BioNTech-Pfizer ile yeni sözleşme yapıldığını duyurdu.

Avrupa’da aşılama sürecinin iyi ilerlediğine işaret eden Von der Leyen, ilave dozların bağışıklık artırıcı aşılarda, ortaya çıkan yeni varyantlarla mücadelede, çocuk ve gençlerin aşılanmasında kullanılacağını belirtti.

Von der Leyen, AB Komisyonu’nun BioNTech-Pfizer’la 2021-2023 yılları için 900 milyon dozu opsiyonlu olmak üzere toplam 1,8 milyar dozluk alım sözleşmesini onayladığını kaydetti.

Alman haber ajansına göre AB, bu sözleşme için 43 milyar dolar ödeyecek.

AB’nin bugüne kadar opsiyonlar dahil olmak üzere BioNTech-Pfizer ile 2,4 milyar, AstraZeneca ile 400 milyon, Sanofi-GSK ile 300 milyon, Johnson & Johnson ile 400 milyon, CureVac ile 405 milyon, Moderna ile 460 milyon doz aşı almak için sözleşmesi bulunuyor.

Şu ana kadar BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson & Johnson firmaları tarafından üretilen aşılar AB onayı almış durumda.

AB yönetimi, bu sözleşmeleri göz önünde bulundurarak yaz aylarında 450 milyon nüfusluk AB’de, yetişkin nüfusun yüzde 70’ini aşılamayı hedefliyor.

(NTV)


Benzer Haberler

Londra’da 263 Kıbrıslı Türk hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber

3 yıl hapse mahkum edildiler!

Voice Kıbrıs Haber

Ali Nesim için yarın etkinlik düzenleniyor

Meteoroloji’den sıcak hava dalgası uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Şahali, Çok Uluslu Tarım İş Formu’na katılıyor

Voice Kıbrıs Haber

THY uçağı türbülansa girdi: 30 yaralı!