FeaturedKIBRIS

Kiprianu, Türkiye, Kıbrıs Türk tarafı ve Anastasiadis’in tutumunu eleştirdi

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Cenevre’de gerçekleştirilen gayrı resmi beşli konferans çerçevesinde dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, Kıbrıs sorununun çözümü çabalarında arzu edilen ilerlemenin sağlanamamasının sebeplerinin, Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafının tutumu ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in izlediği politika olduğunu iddia etti.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun dün düzenlediği basın toplantısında Cenevre konferansı ve Kıbrıs sorununa değindiğini, Türkiye, Kıbrıs Türk tarafı ve Anastasiadis’in tutumunu eleştirdiğini yazdılar.

Kiprianu açıklamasında, Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafının iki devlet tezinin Cenevre konferansının Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin yeniden başlamasıyla sonuçlanmamasının en önemli sebebi olduğu iddiasında bulunurken, Anastasiadis’in ise özellikle Crans Montana zirvesinde izlediği politikayla da ilişkisi olduğunu ifade etti.

Kiprianu, “kabul edilemez Türk tezlerinin önüne geçilmesi adına” önümüzdeki dönemde uluslararası toplum ve Kıbrıslı Türklere yönelik girişimler yapılacağını da sözlerine ekledi.

TAK


Benzer Haberler

Silahlı saldırı zanlıları teminatla serbest

Acil B Rh (-) negatif kan aranıyor!

Voice Kıbrıs Haber

Süt bedelleri ödeniyor

Voice Kıbrıs Haber

Trafik kazası: Araç yayaya çarptı!

Voice Kıbrıs Haber

Aracın çarptığı yaya yaralandı!

BKP ve AKEL görüştü, ortak açıklama yapıldı

Voice Kıbrıs Haber