FeaturedKIBRIS

Kiprianu Çipras’la Kıbrıs’ı konuştu

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu müzakerelerinin yeniden başlaması için mevcut aşamada inisiyatif almayacağını düşündüğünü söyledi.

Alithia gazetesinin haberine göre, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Atina’da görüşen Kiprianu, Yunanistan’ın Kıbrıs Cumhuriyeti ezeli tezlerine önem verdiğini ve Kıbrıs Cumhuriyeti gibi, iki toplumlu ve iki kesimli, garantilerin ve müdahale hakkının olmayacağı bir federasyon çözümünü desteklediğini kaydetti.

Habere göre Kiprianu, Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis’in ilerleyen günlerde görüşeceklerini ve Guterres’in de bu görüşmenin ne gibi sonuçlar doğuracağını görmeyi beklediğini; bu sonuçları Lute’un raporuyla birlikte değerlendireceğini ve kendisinin New York’ta yaptığı temaslardan edindiği izlenimlerle de, nasıl ilerleyeceğini belirleyeceğini söyledi.
Kiprianu, Çipras’a müzakerelerin yeniden başlamasında yaşanan gecikmeden dolayı endişeli olduğunu da ilettiğini ve bu gecikmenin, adanın kalıcı bölünmesine yol açabileceğini söylediğini belirtti.

Çipras ile Türkiye’nin, Münhasır Ekonomik Bölge içerisindeki sondajlarla ilgili tutumu, BM Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılması ve Kıbrıs Türk toplumunda yaşanan olumsuz gelişmeleri gibi konuları da görüştüklerini kaydeden Kiprianu, zaman geçtikçe, federal çözümü savunanların azaldığını, iki devletli çözümü savunanların da arttığını söyledi.

(TAK)


Benzer Haberler

Ara bölgede kayıp şahıslar atölye çalışması yapılacak

İskele’de eski eser operasyonu, 1 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

Aramalardan sonuç alınamadı

Voice Kıbrıs Haber

Serdaroğlu “Bu önemli bir uzlaşıdır”

Voice Kıbrıs Haber

“Hükümetin istifasını, Saner’in açıklaması ile öğrendik”

2022 Nicosia Motors Tenis Ligi kura çekimi gerçekleşecek