Spor

Kınacı “Pandemiden en fazla etkilenen federasyonuz”

Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı, konuk olduğu Spor Dosyası programına açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgınının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden itibaren Üniversite Sporları olarak bu süreçten en fazla etkilenen federasyon olduklarını belirtti.

Kınacı, bunun nedeninin ülkemizde eğitim faaliyetlerinin durması ve ardından uzaktan eğitime geçilmesi olduğunu vurguladı. Uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte tüm faaliyetleri askıya almak zorunda kaldıklarını aktaran Kınacı, “Tüm ümidimizi 2020-2021 eğitim yılına bağlamıştık fakat özellikle süreci iyi takip ederek ilgili makamları önceden uyarmamıza rağmen bu konuda gerekli olan çalışmaların yapılmaması neticesinde Üniversitelerimizde yüz yüze eğitime geçemedik” ifadelerini kullandı.

“Düşünün ki her yıl 18 branşta kadın ve erkek kategorilerinde 2 bin 500’e yakın öğrencinin katıldığı spor müsabakaları düzenlerken, bir yıllık zorunlu bir ara vermek durumunda kaldık. Göreve geldiği 2014 yılından itibaren en büyük hayallerinin federasyonun uluslararası federasyonların faaliyetlerinde yer almasını sağlamak olduğunu vurgulayan Kınacı, “Bununla ilgili olarak Avrupa Üniversite Sporları Birliği’nin düzenlemiş olduğu tüm oyunlara üniversitelerimizin yarışmaların sağladık.

2018 yılından itibaren Avrupa Şampiyonaları ve Avrupa Üniversite oyunlarına katılımın önünü açtık, bunun neticesi olarak ulusal oyunlara katılımda artış sağladık. Ayni zamanda şampiyon olan takım ve sporcuların bu organizasyonlarda yer almasına fırsat verdik” ifadelerini kullandı.

(BRT)


Benzer Haberler

KKTF antrenörlük kursu devam ediyor

Sun Valley Cup meydan okuma karşılaşmalarında alınan sonuçlar

Voice Kıbrıs Haber

Başkanlığa yeniden Gazioğlu seçildi

Voice Kıbrıs Haber

Basketbolda gözler Başsavcılık’ta

BRT

İktisatbank BTM 1.Lig’de fikstür çekildi

Voice Kıbrıs Haber

Özer’den futbolculara çağrı