FeaturedKIBRIS

“Kıbrıslı Türklerin iradesi yok sayılmak isteniyor. Susmayacağız. Biat etmeyeceğiz”

Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, MHP, AKP ve İYİ Parti yetkililerinin Cumhurbaşkanı Sn Mustafa Akıncı’ya yönelik saldırı ve hakaretlerini şiddetle kınadıklarını belirterek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik organize bir müdahale ve baskı süreci ile karşı karşıya olunduğuna dikkat çekti.

Nereden ve her kimden gelirse gelsin her türlü müdahale ve baskıyı reddettiklerini kaydeden Korkmazhan, yapılan saldırı, hakaret ve aşağılamaların Sn Akıncı şahsında tüm topluma yapıldığını, tüm hakaretleri sahiplerine aynen geri iade ettiklerini vurguladı.

“Esas olan Sn Akıncı’yı ve onun şahsında Kıbrıslı Türklerin iradesini devre dışı bırakma ve federal çözüm sürecini berhava etme çabasıdır. Sn Akıncı’nın her söz ve eyleminin manipüle edilerek, bunun üzerinden hakaret ve aşağılamalar ile linç örgütlemeye çalışmak bunun en açık göstergesidir” diyen Korkmazhan, açıklamasına devamla; “Sn Akıncı’ya kazandığı seçimi, saldırı, baskı ve müdahaleler ile kaybettirmek isteniyor. Kıbrıslı Türklerin iradesi yok sayılmak isteniyor. Susmayacağız. Biat etmeyeceğiz” dedi.

Kıbrıslı Türk toplumunun ikinci bir Hatay yaratma peşinde olanlara karşı sesini yükseltmeye devam edeceğini kaydeden Korkmazhan, “ Kıbrıs Kıbrıslılarındır ve federal temelde yeniden birleşme mücadelesi mutlaka başarıya ulaşacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin Kıbrıslı Türk toplumu açısından biat etme, ya da iradesine sahip çıkma, ya var olma, ya yok olma, ya federal çözüm ve özgürlük ya da ilhak seçimi olduğunu vurgulayan Korkmazhan, halkı iradesine sahip çıkmaya ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı desteklemeye çağırdı.

Voice of the Island / SM


Benzer Haberler

Elektrikte grev kararı!

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde 1 ölüm, vaka sayısı 32 bine yaklaştı

Voice Kıbrıs Haber

Hava durumu nasıl olacak?

Güneyde 2 ölüm, 500’ün üzerinde vaka

Voice Kıbrıs Haber

“Buna imza atan Saner derhal halktan özür dilemeli ve bu durumu düzeltmeli”

47 yaşında hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber