FeaturedKIBRIS

Kıbrıslı Türk Emine İbrahim Londra Belediye Meclis üyeliğine aday

6 Mayıs Perşembe günü Londralılar, 2000 yılında kurulmasından bu yana yapılan altıncı belediye başkanı ve Londra Meclisi seçimlerinde oy kullanmak için sandık başına gidecek.

Haringey Belediye meclis üyesi ve Konut ve Site Yenileme kabine üyesi olan Emine İbrahim, 6 Mayıs Perşembe günü gerçekleşecek olan  Londra Belediye meclis üyesi seçimlerinde aday olduğunu belirtti.

Kıbrıslı Türk kökenli Emine İbrahim sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

‘‘Yaklaşan Londra seçimleri için İşçi Partisinin aday listesinde ilk 4 adaylar arasında olmaktan gurur duyuyorum. Londra Belediye meclisi üyesi olarak seçilme şansına sahip olan ilk Kıbrıslı olabilirim.’’

Büyük Londra Konseyi’nin 1986’da feshedilmesi, neredeyse 100 yıldır ilk kez doğrudan seçilmiş bir hükümet olmadan Londra’yı bir bütün olarak terk etti. 1997’de İşçi Partisi ‘‘Halkın talebini teyit etmek için’’ bir referandumu takip etmek üzere Londra için seçilmiş bir hükümet kademesini yeniden kurma taahhüdünde bulunan bir manifestoyla göreve geldi.
Londra Meclis’I 25 üyeden oluşur. Bunlardan 14’ü seçim bölgelerinde post-the-post sistemiyle seçiliyor ve diğer 11’I Londra genelinde ‘‘parti listeleri’’ aracılığıyla seçiliyor. Londra genelindeki üyeler, ilgili partilerin şehir genelinde ne kadar başarılı olduğuna göre seçilir.
Uzun yıllardır Haringey bölgesinde meclis üyesi olarak çeşitli görevler üstelenen Emine İbrahim, İşçi Partisi tarafından Londra Belediye meclis üyeliği için 6 Mayıs’ta yarışacak.
(Londra Gazete)

Benzer Haberler

Sıcaklık artacak

“Akaryakıt zamlarından dolayı üretim imkansız hale gelebilir”

Ekinci, teminatla serbest

“Pozitif vakamız yok… Bunu tersine çevirmeye kimsenin hakkı yok”

Voice Kıbrıs Haber

İki Kıbrıslı Rum’un bulunduğu araçta tabanca ve mermiler bulundu!

“Diyabet, eskiden olduğundan daha büyük bir önem arz etmektedir”

Voice Kıbrıs Haber