FeaturedKIBRIS

Kıbrıslı Rum ve Türk gazeteciler Orta Doğu ve Kuzey Afrika için Fransız Haber Ajansı ofislerini ziyaret etti

“Dünya Basın Özgürlüğü Günü” nedeniyle, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk gazetecilerden oluşan bir heyet perşembe günü Lefkoşa’da bulunan Orta Doğu ve Kuzey Afrika için Fransız Haber Ajansı Ofisini ziyaret etti.

Söz konusu ziyaret, Fransa’nın Kıbrıs Büyükelçisinin desteğiyle Fransız Haber Ajansı tarafından düzenlenip Kıbrıslı gazetecilere işleri, bölgedeki durum ve demokratik toplumlarda Basın özgürlüğünün hayati önemini tartışma fırsatı verdi. 

Fransız Haber Ajansı, tüm dünyada en önemli ajanslardan biri olup 151 ülkede merkezi olan ajans, videolar, metinler, fotoğraflar ve grafikler aracılığıyla olayları hızlı, doğru ve derinlemesine yayınlanmasını sağlayarak, tüm çatışma, siyasi, ekonomik, spor, eğlence temalarını ve aynı zamanda sağlık, bilim ve teknolojiyle ilgili tüm gelişmeleri kapsamaktadır.


 
Lefkoşa’da Fransız Haber Ajansında bulunan Orta Doğu ve Kuzey Afrika merkezinde, onlarca gazeteci bölgesel haberleri izlemek ve metinleri işlemek amacıyla koordineli bir şekilde çalışarak Fas’tan İran’a, Kıbrıs, Suudi Arabistan, Irak, İsrail, Filistin Toprakları ve Suriye gibi 20 ülkede bulunan Fransız Haber Ajansı tarafından hazırlanan haberleri, video ve fotoğrafları yayınlamaktadırlar.

Fransız Haber Ajansı bölge ofisleri ayrıca Suriye’de isyancıların kontrolü altındaki bölgelerden Yemen’in en uzak bölgelerine kadar zengin bir serbest profesyoneller ağı tarafından da desteklenmektedir.

Ajanstan 1500’den fazla gazeteci ve işbirliği yaptığı serbest profesyoneller her gün tüm dünyada altı dilde yaklaşık 5000 haber, 3000 fotoğraf, 150 video ve 75 grafik veya video-grafik yayınlamaktadırlar. Ajansın, gazeteler, dergiler, radyo ve televizyon istasyonları, internet, cep telefonu şirketleri ve kamu örgütleri de dâhil, yaklaşık 5000 müşterisi var.

Kaynak: CNA


Benzer Haberler

Şehvar Alisinanoğlu’nun ölüm sebebi açıklandı

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bütçesi 87 milyon Euro

Voice Kıbrıs Haber

Ceynur Pehlivan’dan sokak kütüphaneleri projesine katkı

Voice Kıbrıs Haber

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Rum meclisine hitap edecek

Voice Kıbrıs Haber

Rusya-Ukrayna gerginliği üzerinden diplomasi savaşı

Trodos’a uzay gözlem evi