FeaturedKültür Sanat

Kıbrıs’ın ilk ve ödüllü fantastik gençlik romanı serisi “Safir” büyümeye devam ediyor

Kemal B. Caymaz’ın yazıp resimlediği Kıbrıs’ın ilk  ve ödüllü fantastik gençlik romanı serisi Safir; çevirileri ve hazırlıkları süren dizi projesi  ile büyümeye devam ediyor.

Serinin İkinci Kitabı “Yegane Aşk”  Işık Kitabevi etiketiyle geçtiğimiz yıl raflardaki yerini alırken, amazon ile tüm avrupada yayınlanacak ingilizce çevirisi için çalışmalara başlandı.

Serinin yaratıcısı  Kemal B. Caymaz geçtiğimiz günlerde fotoğraf sanatçısı Ozan Tezvaran’ın objektifi karşısına geçti ikinci kitap konsept çekinlerini gerçekleştirdi Caymaz, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ve Bellapais Manastırında gerçekleştirmeyi planladığı büyük tanıtım gecesinin bu yıl yapılacağının müjdesini verdi.

Ayrıca Safir Serisi resmi instagram hesabında “Bu yıl Yegane Olacak” paylaşımı ile Safir okuyucusunun heycanlandıran yazar ikinci kitabın özel tasarım ingilizce cevirisi “The Eternal Love”ın bu yıl içinde çıkacağının sinyallerini veriyor.

Safir Serisi geçtiğimiz haziran Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği tarafından Ali Nesim’in anısına düzenlenen “Ali Nesim Edebiyat Ödülleri 2020-2021” de Fantastik Roman teşfik ödülüne layık bulunmuştu.

 


Benzer Haberler

Akdoğan’da ağıllar bölgesinde yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Erhürman: Barış ve huzuru sağlamak için silkinip harekete geçmeliyiz!

Voice Kıbrıs Haber

22 bin 505 TL’lik gelir Kemal Saraçoğlu Vakfı’na bağışlandı

Voice Kıbrıs Haber

KAÜ Osmanlı Kütüphanesi Kataloğu ve Eserler Sözlüğü Projesi hayat buldu

Voice Kıbrıs Haber

K-Pet Futbol Ligleri’nde günün sonuçları

İlk altı ayda bebeğinizle uyumayın