DÜNYAFeatured

Kıbrıs’ın güneyinden Yunanistan’daki yangına yardım teklifi

Yunanistan’ın Eğriboz Yarımadası’nda (Eyvia) Agriliça bölgesinde çıkan orman yangını 12 saat geçmesine rağmen kontrol altına alınamadı.

Gece yarısından sonra çıktığı belirtilen yangını söndürme çalışmalarında, 75 itfaiye aracı, 6 yangın söndürme uçağı, 6 helikopter ve 227 itfaiyecinin bulunduğu, siyah dumanların, başkent Athina semalarına kadar ulaştığı ifade edildi.

Kıbrıs Cumhuriyeti Başakanı Nicos Anastasiadis’in direktifleri doğrultusunda, Kıbrıs Cumhuriyeti Dışileri Bakanı Nicos Christodoulidis ve Adalet Bakani Georgos Savvidis, Yunanistan Dışileri ve Adalet Bakanı ile iletişime geçtiler.

Bakanlar, yaptıkları telefon görüşmelerinde Kıbrıs’tan destek gönderilmesi konusunda hazır olduklarını  ifade ettiler.

Christodoulidis, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendia ile yapmış olduğu telefon görüşmesinde Kıbrıs’ın yardım konusunda hazır olduğunun altını çizerken, Kıbrıs Cumhuriyeti Adalet Bakanı Georgos Savvidis de, Yunanistan Adalet Bakanı Mixalis Chrisochoidi ile görüştü.

Savvidis, “Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı direktifleri doğrultusunda, Yunanistan’daki meslektaşım  Mixalis Chrisochoidi ile iletişime geçerek, kendisine  Eğriboz Yarımadası’nda (Eyvia) Agriliça bölgesinde devam eden yangına yardım edebileceğimizi aktardım” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Savvidis olası ihtiyaç anında hazır bulunabilmesi için bir ekip hazırlanması doğrultusunda direktifler verdiğini kaydetti.

 

KHA


Benzer Haberler

18 gün sonra acı haber

Voice Kıbrıs Haber

Pilli, Covid-19 ile ilgili son gelişmeleri açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

Girne Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi’nden ortak proje

Temmuz ayı tüm zamanların en sıcak ayı oldu

Voice Kıbrıs Haber

Rusya’dan ABD’ye yeşil ışık

Voice Kıbrıs Haber

Tepebaşı’nda ses ve ADSL hizmetleri 2 günlüğüne aksayacak

TAK